Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai perdavė teismui dar vieną prekybos žmonėmis baudžiamąją bylą

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, atlikę ikiteisminį tyrimą ir surašę kaltinamąjį aktą, perdavė nagrinėti apygardos teismui didelės apimties nusikaltimų žmogaus laisvei ir dorovei baudžiamąją bylą, kurioje su organizuota grupe veikusiam asmeniui pateikti kaltinimai prekyba žmonėmis, įtraukimu į prostituciją ir pelnymusi iš kito asmens prostitucijos.
Meilė už pinigus
Meilė už pinigus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, Jungtinėje Karalystėje gyvenęs Albanijos Respublikos pilietis, veikęs kartu su bendrininkais – mūsų šalies gyventojais, prieš septynerius metus susitaręs pasipelnymo tikslais verbuoti, pirkti ir pardavinėti merginas darbui prostitutėmis, kaip įtariama, darė šiuos sunkius ir labai sunkius nusikaltimus – pirko ir gabeno jas į Jungtinę Karalystę.

Tarp devynių nukentėjusiųjų – apgaule ir prievarta patekusios į prekeivių suregztas pinkles ir išgabentos į užsienį dirbti prostitutėmis jaunos merginos iš Kauno, Kėdainių, Kaišiadorių, Jonavos ir Ukmergės rajonų.

„Jaunų merginų apgaule ir prievarta įtraukimas į prostituciją, kaip ir visa prekyba žmonėmis yra nepaprastai aktuali šių dienų nusikalstamumo problema ne tik mūsų šalyje. Apsukrūs prekeiviai, pasinaudodami sunkia ekonomine situacija ir siekdami sau turtinės naudos, nepaiso įstatymų ir jokių dorovės nuostatų – pardavinėja žmones kaip prekes ir pelnosi iš jų įtraukimo į prostituciją. Svarbu tai, kad pavyksta į teismą perduoti ne pavienius asmenis, bet organizuotą nusikalstamą grupę ir tokiu būdu suardomas nusikalstamos veiklos tinklas. Daug pastangų pareikalaujančias ir įrašytas į prokurorinės veiklos prioritetus prekybos žmonėmis bylas, susijusias su prostitucijos verslu, padeda tirti tarptautiniai teisiniai susitarimai ir geranoriška užsienio kolegų pagalba,“- sakė Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Tiriant su organizuotu nusikalstamumu ir prekyba žmonėmis susijusias bylas tarptautinę teisinę pagalbą Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorams visada suteikia Lietuvos nacionalinė narė Eurojuste Laima Čekelienė.

Tokio pobūdžio bylose taip pat daug nuveikta kartu dirbant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Prekybos žmonėmis tyrimo skyriaus pareigūnais.

Pirmą kartą apygardos prokuratūros veiklos praktikoje atliekant šį ikiteisminį tyrimą buvo panaudotas konferencinis ryšys – nuotoliniu būdu buvo apklaustos trys nukentėjusiosios, gyvenančios Jungtinėje Karalystėje.

Siekęs nuslėpti savo asmens tapatybę ir ne viena svetima pavarde prisidengęs anksčiau dėl sukčiavimo teistas 34 metų įtariamasis pagal Generalinės prokuratūros prašymu išduotą Europos arešto orderį buvo sulaikytas pernai Jungtinėje Karalystėje ir į Lietuvą atgabentas šių metų birželio 9 d., jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Dar viena, Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų prieš dvejus metus perduota prekybos žmonėmis baudžiamoji byla šiuo metu baigiama nagrinėti apygardos teisme – nuosprendį septynių asmenų organizuotai grupei numatoma skelbti gruodžio pradžioje.

Trisdešimties tomų byloje atskleistas 31 epizodas, kuriuose organizuotos grupės nusikalstamos veikos buvo padarytos Anykščių, Jonavos, Kėdainių, Kaišiadorių ir Panevėžio rajonuose.

Valstybės kaltintojas už labai sunkius ir sunkius nusikaltimus žmogaus laisvei ir dorovei prekybos žmonėmis organizatoriams pasiūlė skirti įstatymų numatytas griežtas – šešiolikos ir penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmes, jų bendrininkams – devynerių, septynerių ar šešerių metų laisvės atėmimo bausmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius