-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prokurorai perdavė teismui netikrus eurus platinusios grupės baudžiamąją bylą

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti apygardos teismui nusikaltimų finansų sistemai baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamų veikų padarymu – netikrų pinigų platinimu įtariami du panevėžiečiai – 33 metų E.K. su 32 metų A.N. ir 31 metų šiaulietis M.Š.
Eurai
Eurai. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, taip pat M.Š. įtariamas siekimu legalizuoti nusikalstamu būdu įgytus pinigus,  A.N. – neteisėtu disponavimu šaudmenimis.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai pavasarį E.K., A.N. ir M.Š., veikdami kaip bendrininkų grupė ir turėdami tikslą realizuoti, įgijo, laikė ir realizavo didelį kiekį netikrų pinigų – 15 tūkstančių 600 eurų. Bendrininkai netikrus pinigus platino įvairiose Vilniaus ir Panevėžio rajono vietose.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, organizuodami Europos Sąjungos ir mūsų valstybės finansų sistemai pavojingų nusikaltimų, susijusių su netikrų pinigų platinimu, tyrimą, bendradarbiauja su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnais. Prokurorų ir pareigūnų bendromis pastangomis šioje byloje buvo atskleistos ir ištirtos netikrus eurus platinusios bendrininkų grupės nusikalstamos veikos ir sutrukdyta dideliam kiekiui netikrų pinigų patekti į apyvartą.

Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – suėmimai.

Ikiteisminį tyrimą dėl netikrų pinigų platinimo atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tam, kas pagamino, suklastojo, įgijo, laikė arba realizavo didelį kiekį arba didelės vertės netikrų ar suklastotų Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančių ar oficialiai patvirtintų, bet į apyvartą dar neišleistų pinigų arba vertybinių popierių, numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius