Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai perdavė teismui svetimo turto sunaikinimo baudžiamąją bylą

Vasarą du kartus pasikėsinęs padegti panevėžiečių mėgstamą kavinę „Kranto 12“ seniausioje miesto gatvėje, jaunas kėdainietis netrukus bus teisiamas – Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 „Prokurorai“

Šioje byloje nusikalstamų veikų padarymu – svetimo turto sunaikinimu visuotinai pavojingu būdu įtariamas anksčiau teistas Kėdainių rajono Pelėdnagių kaimo 24 metų gyventojas T.U.

Kaip paaiškėjo ikiteisminio tyrimo metu, šių metų liepos 28–osios naktį iš Kėdainių į Panevėžį T.U. atvyko ne tuščiomis rankomis – atsigabeno talpą su degiu skysčiu, nes buvo pasiruošęs padegti kavinę „Kranto 12“. Tačiau tą kartą padegėjui, metaliniu strypu išdaužusiam kavinės lauko durų stiklą, įvykdyti piktą kėslą sutrukdė pro šalį važiavęs automobilis.

Kitą naktį vėl sugrįžusiam į Panevėžį T.U. nusikalstamą sumanymą įgyvendinti pavyko – pro išdaužtą langą į kavinės vidų šliūkštelėtas degus skystis įplieskė ugnį ir sukėlė gaisrą. Padaryti nuostoliai įvertinti 115 tūkstančių litų.  Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius teigia, kad tokios nusikalstamos veikos, kaip svetimo turto sunaikinimas visuotinai pavojingu būdu kėsinantis padegti ir sukeliant gaisrą, ne tik padaro didelį nuostolį, bet ir kelia pavojų žmonių gyvybei ir turtui.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, jį kontroliavo ir organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

 Įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Įstatymas už didelės vertės svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu numato laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius