Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai perdavė teismui vienišą senuką apiplėšti ketinusių ir mirtinai sumušusių nepilnamečių bylą

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Arvydas Miečius perdavė nagrinėti apygardos teismui nusikaltimų žmogaus gyvybei ir nuosavybei baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamų veikų padarymu – apiplėšimu įsibrovus į patalpas ir tyčiniu nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis kaltinami Panevėžio rajone gyvenantys du nepilnamečiai.
Byla
Byla / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, Panevėžio rajono Ramygalos seniūnijos Šatrėnų kaime gyvenęs vienišas senukas P.V. pernai gruodį buvo užpultas savo namuose ir sunkiai sužalotas.

Pamatęs išdaužtus trobos langus ir nepaimtą dviejų dienų paštą, į sodybą atvykęs laiškininkas rado vaitojantį sunkiai sužalotą šeimininką. Po dešimties dienų smurtautojų auka mirė ligoninėje.

Ikiteisminį tyrimą organizavęs, kontroliavęs ir jam vadovavęs Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Arvydas Miečius teigia, kad vienas su bendrininku padaręs nusikalstamas veikas – plėšimo metu tyčia dėl savanaudiškų paskatų nužudęs žmogų nepilnametis anksčiau jau buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, jam buvo paskirtos auklėjamojo poveikio priemonės – įspėjimas ir elgesio apribojimas 12 mėnesių, jis buvo įpareigotas pradėti mokytis arba dirbti, tačiau linkęs nusikalsti vaikinas nepaisė įspėjimų, todėl dabar jam teks atsakyti baudžiamąja tvarka ir stoti prieš teismą.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad senuko trobos langus išdaužė ir į patalpas įsibrovė tos pačios Ramygalos seniūnijoje gyvenantys du nepilnamečiai. Septyniolikmetis su metais jaunesniu bendrininku, norėdami prasimanyti pinigų, sumanė apiplėšti vieną gyvenusį senuką. Sumušę ir surišę šeimininką, įsibrovėliai puolė ieškoti pinigų ir vertingų daiktų, tačiau jų nerado.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato rajono komisariato pareigūnai.

Įtariamiesiems paskirtos trys kardomosios priemonės: įtariamojo įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šioje byloje pareikštas Valstybinės ligonių kasos 1456 litų civilinis ieškinys gydymo išlaidoms atlyginti, nužudytojo brolio 2200 litų – turtinei ir 100 tūkstančių – neturtinei žalai atlyginti.

Įstatymas tam, kas apiplėšė įsibrovęs į patalpą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų, tam, kas nužudė kitą žmogų sunkinančiomis aplinkybėmis, numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos, tačiau nepilnamečiams, padariusiems tokius nusikaltimus, didžiausia laisvės atėmimo bausmė, kuri gali būti paskirta, yra dešimt metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius