Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai pradėjo tyrimą dėl galimų nusikaltimų prieš Lietuvą „Facebook“ paskyroje

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galbūt vykdomų nusikaltimų Lietuvos nepriklausomybei, teritoriniam vientisumui ir konstitucinei santvarkai socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje paskyroje „Vilniaus liaudies respublika“.
Lietuvos šeštoji kolona aktyviai reiškiasi socialiniuose tinkluose.
Asociatyvinė nuotr. Lietuvos šeštoji kolona aktyviai reiškiasi socialiniuose tinkluose.

„Vasario 4 dieną pradėtas tyrimas pagal 121 ir 122 Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius“, – BNS ketvirtadienį sakė prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Mažonė.

Minėti BK straipsniai numato atsakomybę už antikonstitucinių grupių ir organizacijų kūrimą bei veiklą bei už viešus raginimus pažeisti šalies suverenitetą.

Rusų ir lenkų kalbomis „Vilniaus Liaudies Respublika“ pavadintos paskyros administratoriai reikalauja „į Vilniaus regioną įvesti Lenkijos „žaliuosius žmogeliukus“ ir surengti ten referendumą tarp vietinių gyventojų“.

V.Mažonės teigimu, ikiteisminiame tyrime įtarimai kol kas nėra pareikšti niekam, šiuo metu stengiamasi identifikuoti minėtos paskyros administratorius.

Už antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimą ir veiklą BK numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų, už viešus raginimus smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą asmuo gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius