Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai purto pesticidų kontrabandininkus

Kauno apygardos prokurorai kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ėmėsi tikrinti kontrabandinių pesticidų – augalų kenkėjus naikinančių chemikalų – pardavėjus. Spėjama, kad kontrabandinių pesticidų prekybai dirigavo bendrovės „Agroprimum“ pagrindiniai akcininkai, rašo „Lietuvos rytas“.
Nelegalūs pesticidai
Asociatyvinė nuotr. Pesticidai / Kauno apskrities VPK

„Vieni iš įtariamųjų yra įsteigę įmonę lengvatinių mokesčių zonoje Anglijoje ir jai vadovauja. Kiti yra susiję su fiktyviomis Lietuvoje sukurtomis bendrovėmis. Jie atliko tariamus pavedimus į tų įmonių sąskaitas“, – teigė Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Donatas Puzinas.

Areštinėje praėjusią savaitę atsidūrė ir „Agroprimum“ akcininkas Algimantas Sabalys, anksčiau ne vienus metus dirbęs augalų apsaugos inspektoriumi Valstybinėje augalininkystės tarnyboje.

Pasak D.Puzino, tai vienas pagrindinių asmenų, kuris valdė užsienyje įsteigtą kompaniją. Manoma, kad jis buvo prisidėjęs ir prie falsifikuotų pesticidų importo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius