Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroras stengiasi, kad „MG Baltic“ viceprezidentas R.Kurlianskis neištrūktų į laisvę

Lukiškių tardymo izoliatoriuje 15 dienų praleidęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis laisve greitai džiaugtis tikriausiai negalės, kadangi to nenori už ikiteisminį tyrimą atsakingas prokuroras.
Raimondas Kurlianskis
Raimondas Kurlianskis Vilniaus apylinkės teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penktadienį koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio ir buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio korupcijos skandalo tyrimą kuruojantis prokuroras Justas Laucius kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją dėl kardomosios priemonės pratęsimo „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui.

Tai 15min patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Gegužės 12 dieną Generalinė prokuratūra „MG Baltic“ pareiškė įtarimus R.Kurlianskiui dėl prekybos poveikiu, papirkimu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

Šioje stadijoje ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia teigti, jog inkriminuojamos veikos yra ne be pagrindo.

Tąkart Generalinė prokuratūra prašė jį suimti trims mėnesiams, kadangi norėjo apsidrausti, kad laisvėje R.Kurlianskis netrukdytų tyrimui, nedarytų naujų nusikaltimų ar nepabėgtų ir nepasislėptų užsienyje.

Tačiau Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Jeugenijušas Jaglinskis nusprendė prokuratūros prašymą tenkinti tik iš dalies – R.Kurlianskį jis leido laikyti suimtą 20 parų.

Antradienį Vilniaus apygardos teismas atmetė įtariamojo advokato skundą ir patvirtino, kad R.Kurlianskis buvo suimtas pagrįstai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justas Laucius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius

„Šioje stadijoje ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia teigti, jog inkriminuojamos veikos yra ne be pagrindo“, – antradienį sakė teisėjas Ernestas Rimšelis.

Teisėjas pažymėjo, jog atsižvelgė į prokuroro argumentus, kad R.Kurlianskis vadovauja žiniasklaidos priemonėms ir pasinaudodamas jomis taip pat gali daryti įtaką.

Generalinės prokuratūros atstovė 15min nekomentavo, kuriam laikui prokuroras J.Laucius prašo pratęsti griežčiausią kardomąją priemonę.

15min primena, kad R.Kurlianskis yra LNK grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius