-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 20 /16:43

Teismas leido mėnesiui suimti dailininko Naglio Karvelio nužudymu kaltinamą kino režisierių Algimantą Maceiną

Vilniaus miesto apylinkės teismas svarstė prokuratūros prašymą leisti mėnesį laikyti suimtą nužudymu įtariamą režisierių Algimantą Maceiną. Prokurorų prašymą teisėjas pirmadienį patenkino.
Algimantas Maceina
Algimantas Maceina / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės prokurorai pirmadienio popietę kreipėsi į teisėjus, baigiantis dviejų parų sulaikymo terminui skirti įtariamajam Algimantui Maceinai griežčiausią kardomąją priemonę.

Pagal prokuratūros poziciją, vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl dailininko Naglio Karvelio nužudymo, pagrindiniam įtariamajam bent mėnesį būtina taikyti suėmimą.

Teisėjas savo poziciją pareiškė pirmadienį darbo dienos pabaigoje: prokuratūros prašymas dėl griežčiausios sankcijos A.Maceinai yra pagrįstas.

Kaip jau skelbė 15min.lt, Vilniaus Šeškinės rajone šeštadienio naktį vykusiose menininkų išgertuvėse kilusio konflikto metu perdurtas mirtinai nukraujavo garsaus aktoriaus Rimgaudo Karvelio sūnus, dailininkas N.Karvelis. Policija po to areštavo žinomą kino režisierių 55-erių A.Maceiną.

Pagal pirminę bylos medžiagą, sausio 19 d. apie 4 val. 37 min. Vilniuje, Dūkštų g., bute, rastas N.Karvelio (gimusio 1961 m.) kūnas su durtine-pjautine žaizda kojoje.

Vyrai girtavo ir dėl kažko susipyko. Įtariama, kad A.Maceina stvėrė peilį ir juo smogė dailininkui N.Karveliui į šlaunį. Dailininkas po to nukraujavo.

Įtariamasis neblaivus (2,6 prom. alkoholio) A.Maceina (gimęs 1958 m.) uždarytas į areštinę.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, režisieriui dėl tyčinio žmogaus gyvybės atėmimo gali grėsti iki 15 metų nelaisvės. Įtariamojo girtumas teisme būtų vertinamas kaip jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė.

Šiandienė Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartis dėl A.Maceinos suėmimo gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius