Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroras demaskavo neteisėtai dujomis besinaudojusį įmonės direktorių

Kauno miesto apylinkės prokuratūros Antrojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokuroras Vingaudas Rinkevičius baudžiamojon atsakomybėn patraukė 47 m. Kaune įsikūrusios uždarosios akcinės bendrovės direktorių E.G., kuris įtariamas neteisėtu naudojimusi energija, svetimo turto sunaikinimu ir sugadinimu.
dujos
dujos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Kauno apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad E.G. 2008–2009 m. neteisėtai nuėmė skaitiklio „Schumberger“ gamyklinę ir AB „Lietuvos dujos“ plombas bei atsuko skaičiavimo mechanizmą. Taip pat sugadino beveik 200 litų kainuojantį „Lietuvos dujų“ skaitiklį.

Šiais neteisėtais veiksmais E.G. iškraipė gamtinių dujų skaitiklio rodmenis ir neteisėtai naudojosi gamtinėmis dujomis.

„Lietuvos dujoms“ buvo padaryta 26 tūkst. 192 litų turtinė žala.

Visą ikiteisminio tyrimo laiką (nuo 2009 m. – red. past.) E.G. neprisipažino padaręs jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas, teigdamas, kad nieko nežino apie neteisėtą energijos naudojimą, o byloje minimu namo adresu gyvena jo tėvas.

„Ikiteisminio tyrimo metu E.G. tėvas mirė, o tai dar labiau apsunkino ikiteisminį tyrimą“‚ – paaiškino prokuroras.

Bylą perdavus teismui, E.G. teisminio nagrinėjimo metu pripažino jam pateiktus kaltinimus bei atlygino „Lietuvos dujoms“ patirtą 26 tūkst. 192 litų žalą.

Vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 38 str. (atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės, kai kaltininkas ir nukentėjęs asmuo susitaiko), E.G. buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

„Tokio pobūdžio bylos turi didelę prevencinę reikšmę vartotojams, kurie neteisėtai naudoja gamtines dujas, elektrą. Tačiau tokių perduodamų bylų į teismą skaičius yra gana mažas, todėl, kad tokiais atvejais retai kada pradedami ikiteisminiai tyrimai, žemas tokių bylų ir išaiškinamumo procentas. Dėl šių priežasčių vartotojai nesibaimina atsakomybės ir gana drąsiai neteisėtai naudoja išteklius“‚ – komentavo Vingaudas Rinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius