-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroro siūlymas dėl advokato Žukovskio žmogžudystės – 15 metų kalėjimo baikeriui

Teisininko Vladimiro Žukovskio nužudymu kaltinamam baikeriui Sauliui Nakučiui prokuratūros atstovas siūlo skirti itin griežtą laisvės atėmimo bausmę, o jo bičiulį Marių Kriūną taip pat bent 13 metų laikyti už grotų.
Akiniai ant šaligatvio
Autentiška fotografija: aukos akiniai ant šaligatvio. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Trečiadienį Vilniaus apygardos teisme beveik baigta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje vilnietis baikeris S.Nakutis ir jo bičiulis, įmonės direktoriumi prisistatantis M.Kriūnas kaltinami tyčine žmogžudyste iš chuliganiškų paskatų sunkinančiomis aplinkybėmis.

Prokuroras Vladimiras Sergejevas šios dienos posėdyje pasiūlė kaltinamiesiems itin griežtas bausmes: du sykius peiliu advokatui smogusiam S.Nakučiui – 15, o egzekucijoje ne itin aktyviai dalyvavusiam M.Kriūnui – 13 metų laisvės atėmimo pataisos namuose.

„Jie mušė nukentėjusįjį žvėriškai“, – pažymėjo prokuroras.

Nužudytojo našlė Zita Žukovska patvirtino palaikanti savo pareikštą milijoninį civilinį ieškinį, kurį sudaro laidojimo išlaidos, sutuoktinio negautos pajamos ir neturtinės žalos atlyginimas.

Nukentėjusiosios advokatas perskaitė ieškinio argumentus, jog jos santykiai per beveik 30 bendro gyvenimo metų su V.Žukovskiu buvo puikūs, toks ilgas drauge praleistas laikotarpis byloja apie pagarbą, abipusį pasitikėjimą.

Ieškinyje taip pat pažymima, kad „Vladimiras labai mylėjo savo vaikus, buvo jiems atidus.“

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./M.Kriūnas teisme
M.Kriūnas teisme

Teigiama, kad užsienyje studijuojančiai dukrai tėvas kas mėnesį skirdavo 2000-2500 litų paramą, o sūnui – maždaug po tūkstantį.

Baikerio S.Nakučio gynėjas teismui siūlė jo ginamojo veiksmus kvalifikuoti kaip neatsargų gyvybės atėmimą, praktiškai esant fiziologinio afekto būsenoje. Advokato teigimu, smurto priežastis buvo ne chuliganiškos paskatos, bet reakcija į įžeidimus, užgautus vidinius įsitikinimus, o smogti peiliu S.Nakutį esą privertė savisauga. Baikerio advokatas akcentavo, jog S.Nakutis nuo pat pradžių prisipažino atėmęs žmogui gyvybę, gailėjosi, neišsisukinėjo.

Tuo tarpu M.Kriūno interesams atstovaujanti advokatė prašė jos ginamąjį apskritai išteisinti, kaip nepadariusį nei jokios nusikalstamos veikos, nei netgi viešosios tvarkos pažeidimo. Anot gynėjos, M.Kriūną galima kaltinti tik tuo, kad jis neužkirto kelio konflikto išaugimui iki mirtinos atomazgos, tačiau tai tik moralinės, bet ne baudžiamosios atsakomybės klausimas.

Kaltinamieji trečiadienį nespėjo tarti savo paskutiniųjų žodžių, posėdis atidėtas iki gruodžio 20 dienos.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./S.Nakutis
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./S.Nakutis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius