-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prokuroru apsimetusiam ir kyšio reikalavusiam vyriškiui teismas skyrė 60 parų arešto

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paskelbė nuosprendį anksčiau sykį teistam V.U. (gim. 1958 m.) už sukčiavimą ir skyrė jam 60 parų arešto bausmę.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.

V.U. nuteistas už tai, kad 2010 metų vasario 5 dieną Vilniaus apygardos prokuratūros vestibiulyje, susipažinęs su viena moterimi,  melagingai prisistatė jai Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros prokuroru V.Jančiausku  (toks prokuroras prokuratūros sistemoje apskritai nedirba) ir pažadėjo suteikti pagalbą: susitarti, kad tos moters sugyventiniui būtų panaikinta  ikiteisminiame tyrime paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Po šio susitikimo  per 10 dienų V.U. už neva suteiktą pagalbą iš nukentėjusiosios dalimis per kelis kartus gavo 1950 litų.

Kaltinamasis V.U. kaltu neprisipažino ir parodė, kad tai moteriai prokuroru jis neprisistatinėjo ir jos neapgaudinėjo. Išeidamas iš Generalinės prokuratūros pastato jis šnekėjo su anksčiau nepažįstama moterimi, kuri papasakojo apie jos sugyventinio suėmimą ir paprašė pagalbos. Nukentėjusiajai jis prisistatė Santariškių klinikų gydytoju, nurodydamas savo tikrą pavardę, davė savo telefono numerį. Paaiškėjo, kad jam ir jo dukrai buvo paskirta psichiatrijos ekspertizė, ir jis pasižadėjo tarpininkauti, kad dukra antrą kartą nebūtų patalpinta į Vaiko raidos centrą. Kaip gydytojas jis turėjo platų pažinčių tarp kolegų ratą ir galėjo suteikti žadėtą pagalbą. Be to, jis turi daug pažįstamų ir tarp prokuratūros darbuotojų, todėl jo pagalba galėjo būti įvairiapusė. Iš nukentėjusios už tokį tarpininkavimą jis per 3–4 kartus gavo apie 600 Lt grynais. Karts nuo karto bendraudamas su ta moterimi prašė jos paskolinti jam 800 Lt namų ūkio tvarkymui, tačiau pastaroji tokių pinigų neturėjo.

Nukentėjusioji ikiteisminio tyrimo metu paaiškino, kad Vilniaus apygardos prokuratūros vestibiulyje ją užkalbino nepažįstamas vyriškis, kuriam ji papasakojo apie sugyventinio suėmimą. Vyriškis pasisiūlė padėti išspręsti šią problemą ir prisistatė prokuroru Vladu Jančiausku. Po šio pokalbio ji už pareiškimo prokuratūrai surašymą sumokėjo tariamam Jančiauskui 150 Lt.  Po to su šiuo vyriškiu ji buvo susitikusi dar 5 kartus, mokėdama jam įvairias pinigų sumas, ir iš viso perdavusi jam 1950 Lt. 800 Lt šios sumos dalį ji šio vyriškio prašymu paskolino. Tariamo prokuroro susitikimai su nukentėjusiąja vyko  prokuratūrų, Pataisos inspekcijos, Vilniaus m. 2 apylinkės teismo pastatuose.

Teismas, V.U. pripažindamas kaltu dėl sukčiavimo, rėmėsi nukentėjusiosios, liudytojų parodymais, slapta įrašytais telefoniniais pokalbiais, kuriuose už įtariamojo paleidimą prašoma pinigų, pasakojama apie atliekamą ikiteisminį tyrimą.
 
Teismas taip pat iš nuteistojo priteisė 1950 litų nukentėjusiajai turtinei žalai atlyginti.

Šis nuosprendis dar neįsiteisėjęs, jis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius