Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorui dviejų dienų neužteko išvardinti į D.Kedžio grasinimus žudyti nesureagavusių pareigūnų nuodėmes

Dėl netinkamo reagavimo į planuojamus nužudymus Kaune teisiamų pareigūnų byloje Generalinės prokuratūros prokuroras Arūnas Verenius pirmadienį tęsė savo baigiamosios kalbos skaitymą, tačiau baigiamoji kalba jau antrą kartą nukelta kitai dienai.
Prokurorai
Prokuroras Arūnas Verenius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teisme pirmadienio popietę toliau buvo skaitoma baigiamoji kalba, tačiau ji nebaigta, taigi pareigūnams siūlomos bausmės turėtų paaiškėti antradienį.

Buvęs Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Tomas Ulpis, buvęs policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas ir iki šiol Kriminalinės policijos biure dirbantys Emilijus Damukaitis, Dariušas Sinkevičius ir Vitalijus Vitkovskis yra teisiami dėl tarnybinių pareigų neatlikimo ir piktnaudžiavimo jomis.

Valstybinį kaltinamą palaikančio prokuroro A.Vereniaus teigimu, byloje pakanka duomenų, kad būtų galima teigti, jog T.Ulpis ir E.Damukaitis turi atsakyti dėl netinkamo pareigų atlikimo. Jie esą nepasinaudojo turimais instrumentais ir neužkirto kelio Drąsiui Kedžiui su bendrininkais įvykdyti labai sunkią nusikalstamą veiką.

„Valstybė patyrė didelės žalos“, – sakė prokuroras. Jis teigė manantis, kad T.Ulpio ir E.Damukaičio kaltė dėl netinkamo pareigų atlikimo yra įrodyta.

Kaltinimai esamiems ir buvusiems pareigūnams pateikti dėl jų veiksmų reaguojant į planuojamus teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymus 2009 metų rudenį.

Praėjus maždaug trejiems metams vadinamasis slaptasis informatorius Mindaugas Žalimas pareiškė prieš žudynes apie planuojamus D.Kedžio veiksmus įspėjęs policijos vadovybę, tačiau pareigūnai esą nesiėmė jokių veiksmų, kad užkirstų joms kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius