Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Petrauskas: kaip žmogus esu tikras, kad tai – D.Kedžio kūnas

Trečiadienį Vilniuje Generalinėje prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas teigė, kad jis kaip žmogus yra įsitikinęs, jog šeštadienį rastas kūnas – Drąsiaus Kedžio.
R.Petrauskas
„Aš, kaip žmogus, galiu sakyti: taip, tai tas žmogus! Bet kaip pareigūnas, aš neturiu ant stalo oficialaus dokumento, kad čia Drąsius Kedys“, – trečiadienį pavakarę sakė laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas R.Petrauskas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

 „Laikausi principo: kol nėra fakto, tol apie tai aš nenoriu šnekėti. Tačiau trumpai galiu informuoti apie surasto nežinomo asmens palaikus. Kaip žmogus, galiu sakyti, kad aš manau, jog tai yra Drąsius Kedys. O kaip pareigūnas, kol nesu 100 proc. įsitikinęs, nenorėčiau to vertinti“, – kalbėjo laikinasis prokuratūros vadovas R.Petrauskas.

Jis žurnalistams sakė prieš pat brifingą, maždaug 16.20 val., kalbėjęs su ekspertais telefonu ir iš jų išgirdęs, jog palaikų tyrimas dar nebaigtas. Ekspertizę atlieka 5 specialistų grupė.

Tai, ką artimieji įvertino kaip smurto požymius, R.Petrauskas pavadino įprastais negyvo žmogaus organizmo pakitimais, nestebinančiais specialistų. Juolab, kad kūnas kurį laiką buvo po atviru dangumi. Laikinasis generalinis prokuroras sakė dar neturintis žinių apie narkotines medžiagas tiriamame organizme, tačiau prasitarė, kad rasta alkoholio.

„Veidas buvo deformuotas“

R.Petrauskas neigė, jos rimtas D.Kedžio palaikų tyrimas prasidėjo tik tada, kai artimieji atrado kūną morge: „Tyrimas prasidėjo nuo pat šeštadienio. Buvo paimti DNR mėginiai. Bet, visų pirma, pačioje pradžioje tikrai negalima buvo identifikuoti šio asmens, kadangi jis gulėjo kniubsčias, veidu į žemę. Ir dėl gamtinių aplinkybių poveikio veidas buvo deformuotas. O po tam tikro laikotarpio, kai jis buvo pervežtas į morgą, sutinimas atslūgo ir išryškėjo veido kontūrai.“

Netrukus jis dar pridūrė: „Patikėkit, vizualiai atpažinti buvo neįmanoma.“

R.Petrauskas minėjo, kad tiriant palaikus naudojama moderniausia aparatūra ir progresyviausi metodai.

„Galiu pasakyti, kad jau atlikta kūno tomografija, galvos magnetinė tomografija. Neatliekant skrodimo buvo patikrintas visas vidus, visi vidaus organai“, – detalizavo prokuroras.

Naujas piketas prie prokuratūros

Tuo tarpu trečiadienio pavakarę Vilniuje prieš pat brifingą prie Generalinės prokuratūros pastato susirinko keli D.Kedžio rėmėjai. Jie uždegė žvakes, iškleidė plakatus ir skelbė, jog tęs Drąsiaus pradėtą darbą, kol išnaikins visus „Naujosios pedofilų sąjungos“ atstovus Lietuvoje.

Du piketo dalyviai drąsiai ir garsiai pareiškė savo įžvalgas bei reikalavimus. „Tauta, kuri nekovoja už savo vaikus, neturi ateities!“ – šaukė vienas iš piketuotojų Marius Kuprevičius.

Jis pabrėžė, kad negausiai susirinkusių piketuotojų skaičius – ne esmė: esą svarbiausia jų skleidžiamos įdėjos. Netrukus prie prokuratūros atvyko ir paramą piketuotojams pareiškė kovomis prieš policininkus ir valdininkus pagarsėjęs vilnietis Milvydas Juškauskas (žr. video apačioje). 

VIDEO: D.Kedžio rėmėjų piketo pradžia
VIDEO: D.Kedžio rėmėjai garsiai išreiškė savo idėjas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius