-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 04 /16:42

Radviliškyje patruliavusią policininkę mirtinai partrenkęs girtas vilkiko vairuotojas suimtas 3 mėnesiams

„Ji mums jau tiesė dokumentus. Sakė, kad viskas gerai, linkėjo gero kelio. Staiga ji dingo, o mes akimirksniu atsidūrėme už dešimties metrų ir rėžėmės į kelio apšvietimo stulpą“, – pasakoja tragiško įvykio liudininkai.

Naktį, apie 2 val 30 min., Radviliškyje girto vairuotojo Gintaro Badausko vairuojamas vilkikas nestabdydamas rėžėsi į šalikelėje patruliavusią 20 metų Radviliškio rajono policijos komisariato policininkę Ligitą Baniulytę.

16:42 val. Advokatas: vilkiko vairuotojas suvokia, ką padarė ir gailisi 

Policininkę kelyje mirtinai sužalojusio vilkiko vairuotojo Gintaro Badausko advokatas sako, kad jo klientas suvokia, ką padarė, ir gailisi.

„Jis davė parodymus ir viską pripažino. Žmogus jaučiasi siaubingai – mačiau jo savijautą ir būseną. Jis pilnai, sąmoningai suvokia, ką padarė“, – BNS sakė vairuotojo advokatas Arūnas Koskus.

Jis pridūrė, kad jo klientas prašė teismo skirti namų areštą. Vairuotojas neigė prokuroro teiginius, kad gali bėgti ir slėptis nuot tyrimo, tikino, kad užsienyje neturi jokių pažįstamų, tiesiog dirba vairuotoju. G.Badauskas sakė, kad jo nuolatinė gyvenamoji vieta yra Lietuvoje.

16.03 val. Suimtas trims mėnesiams

Radviliškio rajono apylinkės teismas penktadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti policininkę kelyje mirtinai sužalojusį vilkiko vairuotoją Gintarą Badauską.

Teismas nusprendė, kad įtariamasis gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo, nes dirbdamas tolimųjų reisų vairuotoju gali turėti ryšių užsienyje, BNS sakė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Pagal pateiktus įtarimus, vyrui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Teismo vertinimu, trijų mėnesių gali pakakti ikiteisminiam tyrimui baigti. Pagal pateiktus įtarimus, vyrui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Įtariamasis anksčiau buvo baustas penkis kartus už įvairius smulkius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Iš viso vyras administracine tvarka buvo baustas šešis kartus, viena nuobauda yra galiojanti.

14.40 val. Policijos generalinis komisaras apsilankė areštinėje pasižiūrėti įtariamajam į akis.

Policijos generalinis komisaras apsilankė areštinėje pasižiūrėti įtariamajam į akis.

Posted by Lietuvos policija on Friday, 4 September 2015

14.26 val. Prašoma suimti trims mėnesiams

Šiaulių apylinkės prokuratūra penktadienį kreipėsi į teismą, prašydama trims mėnesiams suimti Radviliškio rajono policininkę mirtinai sužalojusį vilkiko vairuotoją Gintarą Badauską.

Teismo posėdis vyks Radviliškio rajono apylinkės teisme, jis numatytas 14.30 val., BNS sakė prokuratūros atstovė Gabrielė Gendvilaitė.

Radviliškio policijos/15min.lt nuotr./Girtas vilkiko vairuotojas mirtinai partrenkė policininkę
Radviliškio policijos/15min.lt nuotr./Girtas vilkiko vairuotojas mirtinai partrenkė policininkę

11.41 val. ​Generalinis komisaras: „Tai jau 32 pareigūnas, žuvęs laisvoje Lietuvoje“

Čia, užstrigusią vilkiko priekinėse konstrukcijose, rado ir žuvusią pareigūnę L.Baniulytę.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, surengęs skubią spaudos konferenciją Šiaulių apskrities VPK, teigia, kad žuvusiai patrulei ir kitiems kartu dirbusiems pareigūnams jokių priekaištų nėra.

Pareigūnai dirbo su šviesą atspindinčiomis liemenėmis. Tarnybinis automobilis stovėjo su įjungtais švyturėliais. Darbas vyko gerai apšviestame kelio ruože. Automobiliai stovėjo šalikelėje.

Žuvusios pareigūnės kolegos apie neseniai pradėjusią dirbti pareigūnę atsiliepia su didele pagarba. Ji uoliai mokėsi, puikiai įsiliejo į kolektyvą. Vos pradėjusi dirbti, ji buvo labai kompetentinga pareigūnė.

Asmeninio albumo nuotr./Ligita Baniulytė
Asmeninio albumo nuotr./Ligita Baniulytė

Šiaulių apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas informavo, kad įvykio metu rūko nebuvo. Vilkikas buvo stabdomas ir tuo metu pasidavė į dešinę. Po smūgio jis nesustojo ir nuriedėjo dar apie kilometrą. Stabdymo žymių nėra.

Iš viso už KET pažeidimus vairuotojas baustas 5 kartus.

Vairuotojas pakruojietis Gintaras Badauskas dirba vienoje Radviliškio bendrovėje. Yra baustas kelis kartus už smulkius Kelių eismo taisyklių pažeidimus ir krovinių vežimo taisyklių nepaisymą. Iš viso už KET pažeidimus baustas 5 kartus. Vilkikas gabeno krovinį iš Belgijos.

Generalinis komisaras Linas Pernavas teigia, kad ateityje bus keičiama automobilių stabdymo taktika. Viskas tam, kad panašūs įvykiai nesikartotų.

„Nesakome, kad stabdysime mažiau. Tiesiog naudosime kitokias priemones, vaizdo  kameras“, – sakė jis.

Komisaras informavo, kad žuvusios pareigūnės artimiesiems bus išmokėta piniginė kompensacija – dešimties metų darbo užmokestis. Priminė, kad per šiuos metus buvo sulaikyti 5000 išgėrę vairuotojai.

Sunkvežimis patrenktą pareigūnę vilko kilometrą

Vilkikas taip pat trenkėsi į tikrinamo automobilio „Ford“ galą. Pastarasis su penkiais jame buvusiais žmonėmis nuo smūgio šoktelėjo dešimt metrų į priekį ir rėžėsi į apšvietimo stulpą.

Automobilio keleiviai ir vairuotojas atsipirko tik mėlynėmis ir guzais.

Tą akimirką amo neteko ne tik „Ford“ keleiviai, bet ir policininkai. Po smūgio vilkikas nulėkė net nepristabdęs. Pareigūnai, puolę aiškintis situaciją, pasigedo savo kolegės.

Su tokia nežinia puolė vytis sunkvežimį ir sustabdė jį už kilometro. Čia, užstrigusią vilkiko priekinėse konstrukcijose, rado ir žuvusią pareigūnę L.Baniulytę.

Vilkiko vairuotojui, 39-erių metų Pakruojo rajono gyventojui Gintarui Badauskui alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,01 prom. girtumas.

Radviliškio ligoninėje išsamesnei ekspertizei atlikti iš vairuotojo paimtas kraujas. Vilkiko vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Žuvusioji pareigūnė Ligita Baniulytė darbą policijoje pradėjo šių metų liepos 24 dieną. Policija  reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusiosios artimiesiems.

Dėl įvykio Lietuvos policijos generalinis komisaras nutraukė komandiruotę Latvijoje ir skuba į Šiaulius. 10.00 val. Šiaulių apskrities policijos mažojoje salėje (Aušros alėja 19, 217 kab.) rengiama spaudos konferencija, joje dalyvaus ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas bei Radviliškio rajono policijos komisariato vadovas Saulius Baltakis.

VIDEO: Radviliškyje girtas vilkiko vairuotojas partrenkė policininkę Ligitą Baniulytę

Aukų galėjo būti ir daugiau

„Tą akimirką mes nesuvokėme, kas įvyko. Vairuotojas jau tiesė ranką paimti dokumentus. Policininkė tiesiog dingo, o mes atsidūrėme už dešimties metrų“, – pasakoja automobilyje sėdėjusi moteris.

Stulpas išgelbėjo nuo dar didesnės nelaimės. Jis tarsi sugėrė smūgį ir mus sustabdė. 

Pakelės stulpas, anot keleivių, jiems buvo tarsi smūgio amortizatorius. Gatvės apšvietimo stulpas nuo smūgio išvirto. Suveikė saugos pagalvės.

„Stulpas išgelbėjo nuo dar didesnės nelaimės. Jis tarsi sugėrė smūgį ir mus sustabdė. Jei ne jis, mes būtume trenkęsi į priekyje stovėjusią „Audi“. Tuomet nebūtume atsipirkę smulkiais sužeidimais“, – komentavo vairuotojas.

„Audi“ vairuotojas buvo sustabdytas dėl vieną dieną pasibaigusios techninės apžiūros. Suknežintas „Ford“ sustojo vos per porą centimetrų nuo „Audi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius