Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raigardo punkte sulaikytas Ispanijoje pavogtas apynaujis vilkikas

Raigardo punkte Druskininkų pasieniečiai sulaikė į Lietuvą iš Baltarusijos vykusį vilkiką su priekaba. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai nustatė, kad sunkiasvorė transporto priemonė kaip vogta ieškoma Ispanijos teisėsaugininkų.
Vilkikas
Vilkikas / VSAT nuotr.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai Raigardo punkte patikrino iš Baltarusijos vykusį krovininį automobilį „Iveco Starlis“ rusiškais valstybiniais registracijos numeriais bei jo velkamą priekabą.

Mašiną vairavęs 54-erių metų Baltarusijos pilietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus ir vilkiko bei priekabos registracijos liudijimus.

2008 m. pagamintos sunkiasvorės transporto priemonės identifikacinius numerius pasieniečiai patikrino turimose duomenų bazėse ir netrukus nustatė, kad šis vilkikas yra pavogtas Ispanijoje. Šios šalies policija mašinos paiešką paskelbė gruodžio 2 d.

Priekaba, kuria iš Rusijos per Lietuvą į Vokietiją buvo gabenamas nikelio granulių krovinys, nėra ieškoma. Ji buvo atkabinta nuo vilkiko ir laikinai palikta Raigardo pasienio kontrolės punkte. Krovinio siuntėjas į Lietuvą siunčia naują vilkiką, kuris su šia priekaba tęs kelionę į Vokietiją.

Sulaikytas „Iveco“ saugomas Druskininkų užkardoje.

Dėl neteisėtu būdu gauto turto įgijimo VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Mašiną vairavęs baltarusis po apklausos paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius