-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 31 /16:25

Raimondas Kurlianskis išėjo į laisvę

Pagaliau namo. Šį antradienį „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, kuris iki šiol buvo laikomas suimtas vykdant ikiteisminį tyrimą dėl tuomečio Seimo nario Eligijaus Masiulio papirkimo, paleistas į laisvę. Jam skirtas namų areštas ir uždrausta kontaktuoti su E.Masiuliu.

Nutarimą, kuris lėmė šiandienę R.Kurlianskio darbotvarkę, jau po 8 val. buvo numatęs skelbti Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tačiau teisme paaiškėjo, kad nutarties paskelbimas vėluos mažiausiai 15 minučių.

8.17 val. teisėjas įžengė į posėdžių salę ir skaitė savąjį verdiktą keliolika minučių. Nutartis paskelbta už uždarų durų. Nuspręsta R.Kurlianskiui skirti namų areštą dviem mėnesiams, taip pat jis įpareigotas nebendrauti su Eligijumi Masiuliu.

Politikų papirkimu įtariamas R.Kurlianskis į laisvę paleistas po 16 valandos.

VIDEO: Į laisvę išleistas R.Kurlianskis: „Jokių komentarų!“

Žurnalistams, kurie jo prie Lukiškių laukė 7 su puse valandos, R.Kurlianskis teigė nieko nekomentuosiantis. Jis tik pasakė, kad jaučiasi neblogai, ir skubiai įsėdęs į „Honda Accord“ išvyko.

Teisėjo verdiktas: nėra pagrindo laikyti Lukiškėse

Paties R.Kurlianskio pareigūnai šįryt į teismą neatvežė. Nepaisant to, rezonansinis procesas sulaukė didžiulio susidomėjimo: neįprastai anksti teko keltis dešimtims žiniasklaidos atstovų.

Teisėjas Petras Karvelis atitinkamą prokuratūros prašymą išnagrinėjo išvakarėse. Pareigūnai, kurių pageidavimu R.Kurlianskis iki šiol 20 parų praleido nelaisvėje, šįkart ryžosi prašyti pratęsti jam griežčiausią kardomąją priemonę dar 2 mėnesiams.

Tačiau teisėjas pareiškė, kad nerado byloje duomenų, kurių pagrindu prašyta laikyti įtariamąjį Lukiškėse. Anot teismo, R.Kurlianskis turi šeimą, namus, darbą, todėl apie jo pabėgimą į užsienį kalbėti neverta. Be to, nors jam gresia griežta bausmė, jos vykdymas galėtų būti atidėtas.

Kitas motyvas, kurį teisėjas atmetė, yra R.Kurlianskio galimybės trukdyti procesui. Pasak P.Karvelio, toks kaltinimas negali būti vien žodžiai, jis turi būti paremtas pavyzdžiu, kad įtariamasis taip darė anksčiau, arba turi būti duomenų, kad jis trukdo tirti bylą dabar.

VIDEO: Teisėjas paaiškino, kodėl nutarė į laisvę paleisti R.Kurlianskį

Savo ruožtu bylą kuruojantis prokuroras sakė, kad teismo motyvai jo neįtikino, todėl per tris dienas jis galės apskųsti nutartį.

Politinės korupcijos skandale „MG Baltic“ vienas vadovų yra įtariamas dėl prekybos poveikiu, papirkimo ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Anksčiau R.Kurlianskis buvo įvardijamas tik kaip E.Masiuliui 106 000 eurų kyšį galimai perdavęs asmuo, o nuo pirmadienio įtariamasis kaltinamas ir stambiu mastu papirkęs kitą Seimo narį Vytautą Gapšį.

VIDEO: R.Kurlianskio advokatas: „Jam uždrausta bendrauti su E.Masiuliu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius