Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 26 /10:52

Ramūno Balkūno teismas dėl kraupiosios „Honda Prelude“ avarijos Fabijoniškėse

Apsvaigęs automobilį vairavęs Ramūnas Balkūnas stojo prieš teismą dėl eismo nusikaltimo, pareikalavusio 2 žmonių gyvybių. Tačiau posėdį teko atidėti, neatvykus kaltinamojo advokatui.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Gegužės 22 dieną sostinės Fabijoniškių mikrorajone esančią S.Nėries gatvę sudrebino avarija, kai R.Balkūno vairuojamas automobilis „Honda Prelude“ vertėsi, čiuožė stogu per šaligatvį ir pražudė vaikiną ir kūdikį, dar 5 žmonės, įskaitant patį vairuotoją, buvo sužeisti (keli iš jų sunkiai).

Dėl to šį pirmadienio rytą 21 metų jaunuolis atvyko į Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą, nagrinėjantį jo baudžiamąją bylą.

Po minėtos avarijos nustatyta, kad R.Balkūnas transporto priemonę vairavo apsvaigęs nuo narkotikų (šlapime aptikta metamfetamino pėdsakų), o jo automobilis gatvėje, kurioje leidžiamas ne didesnis kaip 40 km/val. greitis, skriejo ne mažesniu nei 123 km/val. greičiu.

15min.lt primena, kad avarijos vietoje iš karto žuvo šaligatviu ėjęs D.V. (gimęs 1987 m.). Per avariją ypač sunkiai nukentėjo G.Ž. (gimusi 2011 m.), ji vėliau mirė ligoninėje. Mergaitės mama A.Ž. (gimusi 1986 m.) labai sunkios būklės buvo paguldyta į ligoninę. Ant stogo čiuoždamas automobilis taip pat sunkiai sužalojo A.B. (gimusi 1988 m.) ir A.L. (gimusi 2001 m.).

R.Balkūnas iki šiol yra suimtas, į teismą konvojaus pareigūnai jį atvežė surakintą. Teismo rūmuose dirbo keliolika žiniasklaidos atstovų.

R.Balkūnas šįkart nebandė slėpti veido. Kol neprasidėjo posėdis, reporteriai galėjo jį filmuoti, fotografuoti. Pranešta, kad bylą kuruojantis prokuroras vėluos kelias dešimtis minučių, todėl nukentėjusiųjų advokatas ėmė piktintis blykstėmis ir prailgusia fotosesija: „Tai jau smurtas, dešimt minučių į akis plikina!“

Posėdžio sekretorė išprašė fotoreporterius iš salės.

Atvykus prokuratūros atstovui, posėdį galima buvo pradėti, tačiau jis baigėsi vos prasidėjęs. Priežastis: neatvyko kaltinamojo advokatas, šįryt dalyvaujantis iš anksto numatytame Kauno apygardos teismo posėdyje. „Be gynėjo aš neatsakinėsiu į klausimus“, – pareiškė R.Balkūnas.

Prokuroras savo ruožtu pažymėjo, kad kaltinamajam gresia griežta bausmė, todėl nagrinėti bylos be advokato nėra galimybės, kad vėliau nebūtų priekaištaujama dėl suvaržytų teisinės gynybos galimybių.

Teisėjas Olegas Zaicevas atsiprašė 6 liudytojų ir 7 nukentėjusiųjų, šį pirmadienį bergždžiai atvykusių į teismą. Kitas bandymas surengti posėdį šioje byloje numatytas spalio 14 dieną.

VIDEO: 15min.lt - Ramūnas Balkūnas teisme nebeslėpė veido

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius