Naminukė buvo gaminama Raseinių rajone esančiame Zborčiznos kaimo laukymėje.
Į įvykio vietą nuvykę pareigūnai išvydo pakurą, kuri šildė gigantišką vandens katilą, iš kurio garai vamzdžiu keliavo į girai transportuoti naudojamą cisterną. Tiesa, ne giros, o naminės raugo buvo sklidina cisterna.
Naminės buvo privarvinti beveik 489 litrai. Jo kvapas pareigūnams buvo neįprastas – degtinė su švinkstančios mėsos dvelksmu. Tik vėliau kriminalistai suvokė galimą to kvapo kilmę. Apžiūrėję bravoro, kuris buvo įsikūręs už pusantro šimto metrų nuo sodybos, prieigas, jie rado dar vieną metalinę talpą su tona raugo ir dvi jau tuščias šiam raugui ruošti skirtas penkiatones talpas, kurių skersmuo siekė per du metrus.
Prie vienos jų stovėjo uždengta statinaitė nuo kurios sklido nepakenčiamas dvokas. Ją atidengę, pareigūnai rado skystyje tyvuliuojančius pūvančios mėsos gabalus. Nors degtinės virimo procesą prižiūrėję vyrai aiškino, kad tai nudvėsusios karvės mėsa, skirta šunims šerti, tačiau šunims jos tikrai neįmanoma įsiūlyti.
Pareigūnams, ne pirmą dieną susiduriantiems su naminukės gamybos ypatumais, žinoma, jog raugo paruošimo procesui pagreitinti yra naudojami nugaišę gyvūnai. Kas katę, kas šunį, o kas, matyt, karvės gabalus, į raugą meta. Dėl to ir pirmojo varymo produktas turėjo tokį nemalonų kvapą.
Atlikus kratą gyvenamajame name, talpų su namine degtine buvo rasta visur. Manoma, kad šis gėrimas buvo skirtas savoms reikmėms, nes buvo mažesniuose induose ir pagardintas - užpiltas ant vyšnių, aviečių, apelsinų...
Policijos pareigūnai sulaikė sodyboje gyvenančius 41 metų G.R., 35 metų jo sugyventinę L.P. ir naminės degtinės gaminimo procese talkinusį A. Š.
Šis vyras, neturintis nuolatinės gyvenamosios vietos, atklydo čia iš Žemaitijos ir sodyboje glaudėsi, už valgį ir cigaretes, prižiūrėdamas „fabrikėlio“ darbą bei užsiimdamas kitais, su šiuo procesu susijusiais darbais. Visiems trims raseiniškiams pareikšti įtarimai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir aparato jiems gaminti laikymo. Šio aparato pajėgumai buvo grandioziniai.
Manoma, kad rastoji pustonė naminukės – tai tik vienos dienos darbo rezultatas. Įranga naminei degtinei gaminti buvo mobili.
Raugas iš skirtingose vietose dislokuotų katilų buvo supilamas į cisterną, kuri traktoriumi buvo nutempiama iki pakuros su vandens katilu. Čia vamzdžiais ir žarnomis cisterna buvo sujungiama su vandens katilu ir vadinamuoju šaldytuvu.
Pasibaigus procesui, žlaugtai (gamybos atliekos), likę cisternoje buvo gabenami sodybon. Sako, kiaulės juos labai mėgsta. Vandens katilas su pakura, esant reikalui, irgi galėjo būti pergabenamas, nes į jį galima buvo įstatyti čia pat besimėčiusius ratus.
Taigi konspiracijos sumetimais bravorą galima buvo kilnoti iš vietos į vietą. Žinoma, labai nenutolstant už kelių šimtų metrų iškasto prūdo, be kurio vandenio gamybos procesas neįmanomas. Šio proceso stebėtojais, ko gero, buvo ir du nepilnamečiai moters vaikai, kuriems pramogauti skirta „tarzankė“ buvo įrengta šalia vieno penkiatonio raugo katilo.