-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 02 24 /16:46

Lyduvėnuose mikroautobusas vertėsi į upelį: žuvo vairuotojas ir keleivis, vėliau mirė ir vaikas

Penktadienio popietę Šiluvos seniūnijoje įvyko kraupi eismo nelaimė. Policijos duomenimis, mikroautobusu iš viso keliavo 5 žmonės. Lyduvėnų gyvenvietėje autobusiukui ant tilto pramušus atitvarus ir įvirtus į Dratvinio upelį, du žmonės iškart žuvo, o du vaikai ir dar vienas suaugęs keleivis atsidūrė ligoninėje. 15.55 val. mirė trečiasis eismo įvykio dalyvis – 6 metų berniukas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vytaliaus Judicko / „Alio, Raseiniai“ nuotr.

Vasario 24 d. popietę, 13 val. 38 min., Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Lyduvėnų miestelyje (Raseinių r., Šiluvos sen.), mikroautobusas įvažiavo į upelį, yra prispaustų žmonių.

Į įvykio vietą Tilto gatvėje išsiųstos Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos, pranešė BPC.

Viliaus Stankevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Viliaus Stankevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente 15min sužinojo, kad keleivinis autobusiukas „Volkswagen“ avarijos metu vertėsi ir liko gulėti Dratvinio (Dubysos intako) vandenyje.

Pirminiais duomenimis, be vairuotojo, transporto priemonėje dar buvo du suaugę keleiviai ir du vaikai.

Žmonės, gyvenantys netoliese, abu nepilnamečius ištraukė iš mikroautobuso ir, kol laukė tarnybų, priglaudė namuose. Tikėtasi, kad pavojaus vaikų gyvybei nėra. Tai maždaug 4-7 metų mažyliai. Vėliau jie išvežti į ligoninę.

Tuo tarpu du suaugusieji eismo įvykio metu iškart žuvo.

Gelbėtojai ir medikai apie pusvalandį mėgino nukentėjusiuosius atgaivinti, tačiau visos jų pastangos buvo bergždžios. 14.20 val. medikai konstatavo priekyje sėdėjusių ir prispaustų vyriškių – vairuotojo ir keleivio, mirtį.

Beje, dėl formalių nesusipratimų iki pat vakaro (18 val.) negyvi žmonės taip ir liko gulėti ant kranto. Jų išvežti buvo atvykęs autobusiukas iš Raseinių rajono. Tačiau apsižiūrėta, kad žuvę žmonės guli tame upelio krante, kur yra jau Kelmės r. teritorija. Teko laukti ekipažo iš Kelmės padalinio.

„Jei tai būtų žvėrys ar gyvuliai, jau seniai būtų patraukę. O žmones paliko gulėt. Tai pasityčiojimas iš mirusiųjų“, – piktinosi vienas įvykio liudininku tapęs 15min skaitytojas.

Dar vieną suaugusį keleivį ugniagesiai ištraukė iš mikroautobuso salono, jis perduotas medikams ir išvežtas į ligoninę.

Ši nukentėjusiųjų trijulė – tėvas su dviem mažamečiais sūnumis.

15.55 val. ligoninėje mirė trečiasis eismo įvykio dalyvis – 6 metų berniukas. 4-metis berniukas dėl kaktos sumušimo ir veido nubrozdinimo gydomas Raseinių ligoninėje.

Manoma, kad iš dalies avariją lėmė slidus kelias, kuomet vairuotojas neatsižvelgė į realias eismo sąlygas ir nepasirinko saugaus greičio.

Kelias, kuriame įvyko avarija, formaliai priklauso Kelmės rajono teritorijai. Todėl tyrimo ėmėsi Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pirminėje bylos medžiagoje užfiksuota, kad penktadienį apie 13.42 val., Kelmės r., greta Lyduvėnų miestelio, nuo kelio nuvažiavo mikroautobusas „VW Caravelle“. Eismo įvykio metu žuvo tikriausiai transporto priemonę vairavęs vyras (gimęs 1982 m.) ir keleivis (gimęs 1974 m.).

Eismo nelaimės aplinkybių tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius