Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raseinių rajono ūkininkas iš avelių PVM purtė

Ūkininkas, paaiškinęs suvalgęs šimtus avių, iš valstybės biudžeto paprašė beveik 97 tūkst. litų.
Avys
Avys / Ruslano Kondratjevo/Scanpix nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad Raseinių rajono ūkininkas, 2008 m. pardavęs 5 avis, sukūrė pridėtinės vertės už 52 Lt, o PVM ataskaitą pateikė beveik 97 tūkst. litų.

Iš ūkininko Kauno AVMI rašyto paaiškinimo galima konstatuoti, kad sunkmetis Raseinių rajone prasidėjo gerokai anksčiau nei likusioje Lietuvoje. Pernai dėl lėšų stygiaus nepalankių klimato sąlygų ir dažno žemės ūkio technikos gedimo švelniavilnių augintojas paruošė tokius nekokybiškus pašarus be papildų ir kompleksinių mineralinių druskų, kad 674 avelės sulyso, sunyko ir nors, veterinaro nuomone, buvo sveikos, ūkininko įsitikinimu, parduoti netiko. Ūkininkas augintines įvertino tik po 1 litą ir suvalgė.

Kitas pilietis, tiek avių per vienus metus sušlamštęs, gal bliauti būtų pradėjęs, bet mūsų minėtasis, suskaičiavęs sušveistas, dėl nepriežiūros 64 kritusias, 116 ilgapirščių nugvelbtų bei 23 paskerstas – iš viso 882 gyvulėlius, Mokesčių inspekcijai ataskaitą pateikė, kad už joms užauginti ir suvalgyti įdėtų pastangų (prekių ir paslaugų) pirkimo PVM Lietuvos valstybės biudžetas jam sumokėtų nei daug nei mažai, o 96 tūkst. 678 Lt. Taigi pridėtinės vertės sukūręs už grašį, įsigeidė viso sidabrinio.

Dėl ūkininko pareikštų pretenzijų Kauno AVMI vyksta tyrimas.

VMI primena, kad paskambinus pasitikėjimo telefonu 1882 galima ne tik gauti informacijos bei pasikonsultuoti įvairiais mokesčių klausimais, bet ir informuoti apie pastebėtus negatyvius reiškinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius