Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 24 /20:42

Rastas dailininkės Agnės Každailytės kūnas, sulaikyti du įtariamieji

Penktadienį vakare Vilniuje rastas dingusios dailininkės Agnės Každailytės kūnas. Moteris rasta nužudyta Vilniuje, Sodų gatvės daugiabučio apleistame bute.
Iešoma dailininkė Agnė Každailytė
Iešoma dailininkė Agnė Každailytė / Nuotrauka iš „Facebook“

Dailininkė buvo ieškoma keletą pastarųjų dienų kaip dingusi be žinios. Aptiktas lavonas su smurto žymėmis. Pirminiais duomenimis, moteris nužudyta savo bute, tačiau pernešta ir paslėpta kitame bute, esančiame kaimynystėje.

Netrukus sulaikyti du įtariamieji, gimę 1974 m. ir 1989 m. Jie policijai žinomi, anksčiau teisti.

Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo, kurį atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Dailininkės kūnas rastas apie 18 valandą.

Penktadienį dingusios dailininkės Agnės Každailytės paieškų bylą perėmė elitinis Vilniaus kriminalistų padalinys.

Pastarąjį sykį A. Každailytė buvo matyta antradienio vakarą savo naujame bute sostinės Sodų gatvėje. Moteris šį neremontuotą būstą Stoties rajone neseniai įsigijo ir stengėsi čia kuo greičiau įsikurti.

Pareigūnams įtarimų sukėlė faktas, kad trečiadienio rytą viename sostinės Stoties rajono lombardų buvo atsidūrę kai kurie asmeniniai A.Každailytės daiktai.

Neramino nuojauta

Penktadienį su 15min.lt bendravusi A.Každailytės bičiulė Rūta Norkutė teigė, kad į galvą lenda niūriausios mintys.

Pasak menininkės bičiulės, vienas draugas, kuris A. Každailytę matė vienas paskutiniųjų, ketvirtadienį pusę dienos praleido komisariate.

„Kiekviena valanda yra labai svarbi, ir kiekviena minutė gali būti labai svarbi. Pačios niūriausios mintys jau lenda į galvą... Ir negalim sėdėti, nieko nedarydami“, – kalbėjo ji.

Pasak menininkės bičiulės, vienas draugas, kuris A. Každailytę matė vienas paskutiniųjų, ketvirtadienį pusę dienos praleido komisariate. Jo įspūdžiai buvo nekokie – neva į tyrimą žiūrima atsainiai.

Portsigarą paliko namuose

R.Norkutė 15min.lt pasakojo, kad labiausiai neramino žinia, jog buvo sulaikytas žmogus su jos daiktais, kuriuos ketino parduoti lombarde.

„Yra viena detalė: pavyzdžiui, portsigaras, kurį ji visą laiką nešiodavosi su savimi, yra likęs namie. O su juo Agnė niekada nesiskirdavo. Apskritai ji saugojo savo daiktus. O dabar jos daiktus kažkas pridavinėjo į lombardą...“, – kalbėjo ji.

Kaip sakė nužudytos dailininkės bičiulė, jei A. Každailytė būtų praradusi daiktus, tai būtų ėjusi į Užupį, pas artimus žmones, su kuriais pastaruoju metu daug bendravo.

„Ji žinojo, kad čia gali rasti pagalbą, kad čia yra atsarginiai raktai ir visa kita“, – pasakojo R.Norkutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius