Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudonieji gaidžiai vėl masiškai persekioja transporto priemones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino trijų praėjusių savaitgalio parų rezultatus. Itin daug rūpesčių kilo dėl transporto priemonių gaisrų.
Autostradoje dega automobilis
Asociatyvinė iliustracija: autostradoje degantis automobilis / Įvykio liudininko Vidmanto nuotr.

Per praėjusias 3 savaitgalio paras šalies ugniagesiai užgesino 92 gaisrus bei atliko 46 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu buvo išgelbėti 8 gyventojai. Žmonių aukų gaisruose pavyko išvengti, tačiau 2 gyventojai buvo traumuoti, pažymima PAGD atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Šeštadienio vakarą apie 21 val. 20 min. gaisras kilo Kupiškyje, Gedimino gatvės daugiabučio namo bute. Atskubėjus ugniagesiams, pro antro aukšto buto langus jau matėsi liepsna. Ugniagesiai su kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis patekę į uždūminto buto vidų, viename kambaryje ant grindų rado 48-erių metų vyrą, o kitame degančiame kambaryje 63-ejų metų moterį, kuriuos išnešė į lauką. Abu nukentėjusieji buvo paguldyti į Kupiškio ligoninės reanimacijos skyrių. Per gaisrą kambariuose apdegė plastikiniuose maišeliuose ir dėžėse sukrauti skudurai, o įvykio aplinkybės tiriamos.

Penktadienį apie 17 val. 25 min. Švenčionių rajone, Svirkų kaime, užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira liepsna, jo stogas buvo įgriuvęs. Gaisro metu sudegė stogas, apdegė išorinės namo sienos, virtuvė, pagalbinė patalpa bei čia buvę namų apyvokos daiktai. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Tos pačios dienos vakarą apie 23 val. Vilniuje, Linksmojoje gatvėje, kaip spėjama, buvo padegtas lengvasis automobilis „Lexus GS300“. Per gaisrą apdegė mašinos ratas ir sparnas. Maždaug tuo pačiu metu Marijampolės savivaldybėje, Katiliškių kaime, užsiliepsnojo pastaruoju metu negyvenamas namas. Medinio pastato išgelbėti nepavyko. Ugniagesiai spėjo išgelbėti tik kitą šalia stovintį pastatą. Manoma, kad namas buvo padegtas.

Šeštadienio naktį apie 2 val. 30 min. Kaune, Sukilėlių prospekte, kaip spėjama, buvo padegtas automobilis „Mercedes Benz E300“. Gaisro metu apdegė mašinos priekinis antvožas, grotelės ir variklio skyrius.

Tą pačią naktį gaisras kilo Marijampolės savivaldybėje, Meškučių kaime esančiame garaže. Gaisro metu sudegė viduje stovėjęs traktorius „New Holland 8560“, apdegė kito traktoriaus „MTZ 80“ elektros instaliacijos laidai bei lempos, krovininio automobilio „Mercedes Benz“ veidrodėliai, oro filtras, lempos ir spoileris. Sugadinta apie 6 tonos rapsų sėklų, išsilydė garažo elektros instaliacija. Gaisro priežastis ir nuostoliai aiškinami.

Šeštadienį apie 17 val. 30 min. gaisras kilo Varėnos rajone, Kriokšlio kaime, Dzūkų gatvėje stovinčiame gyvenamajame name. Per gaisrą išdegė medinio pastato vidus, čia buvęs turtas, supleškėjo stogas, stipriai apdegė sienos. Gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Šeštadienio vakarą apie 20 val. 30 min. Tauragės rajone, Eičių kaime, UAB „Laukesa-WTL“ atviroje teritorijoje, trijose vietose užsidegė sukastų durpių kalnai. Atskubėję ugniagesiai, pratiesė maždaug kilometro magistralinę liniją ir iš drėkinimo kanalų gaisro gesinimui pumpavo vandenį, o įmonės sunkioji technika sklaidė užsidegusias durpes. Įmonės darbuotojai gaisravietėje budėjo ir šiąnakt. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius