Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reidas Vilniuje: penktadienio naktį eismo taisyklių pažeidėjai negerbia ne tik taisyklių

Penktadienio vakare Vilniaus centras knibždėte knibždėjo žmonių, kurie buvo nusiteikę linksmai praleisti dar vieną savaitgalio pradžią. Kol jie linksminosi, Lietuvos policija dirbo savo darbą: aktyviai rūpinosi eismo dalyvių saugumu kelyje ir negailestingai baudė grėsmę keliančius asmenis, kurie negerbia ne tik taisyklių.
Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas
Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vienas iš pirmųjų pareigūnų sustabdytų automobilių Olandų gatvėje buvo senas „Honda Civic“, išmargintas įvairiausių prekių ženklų lipdukais – lyg nepavykęs bandymas imituoti lenktynių automobilį.

Neseniai greitkelyje Vilnius-Kaunas viršijau greitį 51-u kilometru per valandą.

Pareigūnai paėmė iš jauno „Hondos“ vairuotojo suglamžytą popierių, kuris buvo policijos suteiktas laikinas vairuotojo pažymėjimas. Jis išduodamos, kai svarstoma, ar už asmens įvykdytus kelių eismo taisyklių pažeidimus jam bus atimta teisė vairuoti.

„Neseniai greitkelyje Vilnius-Kaunas viršijau greitį 51-u kilometru per valandą”, – lyg girdamasis taria „Hondos“ vairuotojas Pavelas.

Jo automobilis – bent 20-ies metų senumo, todėl šiek tiek stebina, kad jaunajam kelių ereliui pavyko saugiai išvystyti tokį greitį. „Su juo galima nesunkiai tiek išspausti, kai variklio galingumas – 149 kw“, – aiškina jaunas vairuotojas, pridėdamas, kad nors atrodo senas, bet šis „Honda Civic „tebekainuoja „tūkstančius eurų”.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas

Panašiai kaip jaunasis „kelių erelis” Pavelas elgėsi ir patyręs taksi vairuotojas, kuris negerbia ne tik taisyklių, bet ir savo keleivių: jo vairuotojo pažymėjimas – atimtas.

Labiausiai šioje situacijoje nustebo ne pareigūnai, kuriems tokios situacijos yra kasdienybė, o keleiviai, kuriems teko laukti kito taksi, kad juos ir jų lagaminus pagaliau nuvežtų į kelionės tikslą, kol jų vairuotojas aiškinosi su policijos pareigūnais

Budrūs pareigūnai

Vėliau naktį policijos pareigūnai vieną po kito stabdė vairuotojus Pylimo gatvėje, tarp kurių pasitaikė nemažai smulkių pažeidėjų.

Jau atrodė, kad žmonės, penktadienio naktį linksminęsi Vilniaus centre, nesiryžo bandyti laimės kelyje vairuodami išgėrę.

Pylimo gatve jis pasileidžia link Klaipėdos gatvės bėgte, nešinas alkotesteriu.

Tačiau pro pamainos viršininko Viktoro Pavlovo akį neprasprūdo niekas: Pylimo gatve jis pasileidžia link Klaipėdos gatvės bėgte, nešinas alkotesteriu.

Pasirodo, kad pamatęs pareigūnus vienas vairuotojas staiga sustojo prieš sankryžą ir lyg niekur nieko išlipo iš automobilio.

„0,19“, – alkotesterio parodymus fiksuoja pareigūnas, kol vairuotojas neslepia džiaugsmo neviršijęs leistinos alkoholio kiekio kraujyje normos.

Vairuotojas ir jo keleiviai teisinasi, kad išlipo iš mašinos tikrai ne išsigandę atsakomybės už vairavimą išgėrus. „Mes einam, va, čia pasėdėti“, – sakė vairuotojas. Kai aplinkui – nė vienos atidarytos užeigos ar naktinio klubo.

Pro pamainos viršininko Viktoro Pavlovo akį neprasprūsta niekas.

„O merginą ruošėtės palikti automobilyje?“, – netikėtai klausia pareigūnas, priversdamas pasimesti išsišiepusį vairuotoją. Iš tikrųjų, sėdėdama ant užpakalinės sėdynes mergina viską stebi įsitempusi.

Vis dėlto lengvai apgirtusį vyrą policiją paleido, bet „Honda Civic“ vairuotoją, kuriam užteko įžūlumo sėsti už vairo visiškai girtam, pareigūnai nubaudė griežtai.

Kelionę baigė pėsčiomis

Jau lipdamas iš automobilio vairuotojas svirduliavo, todėl dar laikydamas jį už parankės pareigūnas jau šaukė kitiems: „Pas ką yra laisvas kompiuteris?“. Nekilo jokių abejonių, kad šiam nelaimėliui teks surašyti protokolą už vairavimą neblaiviam.

1,44 promilės alkoholio kiekio kraujyje ir nustatytas lengvas girtumo laipsnis buvo greita jo trumpos kelionės pabaiga, bet taip greitai ši istorija nesibaigė, nes jam reikėjo ilgai pavargti, kad surastų, kas galėtų parvairuoti jo automobilį.

Pagalbos jis taip ir nesulaukė nė iš vieno draugo, kuriems bandė prisiskambinti gerą pusvalandį.

Pagalbos jis taip ir nesulaukė nė iš vieno draugo, kuriems bandė prisiskambinti gerą pusvalandį, ir pėsčias kulniavo Olandų gatve, kol jo automobilį užtempė ant autovežio nuvežti į saugojimo aikštelę.

Ir teisingai, nes panašu, kad labiausiai šį automobilį reikėtų saugoti ne nuo ko kito, o nuo paties jo savininko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius