-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 13 /17:25

„Renault“ apvertusi vairuotoja pasirūpino, kad iki gelbėtojų atvykimo mašina stovėtų ant ratų

Pirmadienio pavakarę Šilutės rajone įvyko, iš pirmo žvilgsnio, baisoka avarija. Tačiau į ją patekusi kėdainietė ne tik atsisakė medikų pagalbos, bet ir uoliai rūpinosi eismo įvykio padarinių likvidavimu.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min.lt nuotr.

Į rimtos avarijos vietą atvykę specialiųjų tarnybų atstovai nustėro: nesimatė nei sužalotų keleivių, nei apvirtusios transporto priemonės.

Netrukus paaiškėjo, kad įvykio vietoje guviai šeimininkauja pati avarijos kaltininkė: moteris išspyrė langą ir išsiropštė iš apvirtusio „Renault“, o tada įkalbino netoliese įsikūrusius ūkininkus, kad atverstų mašiną ir nutemptų į kiemą.

Avarija kelyje Žemaičių Naumiestis–Vainutas, netoli pastarosios gyvenvietės, įvyko pirmadienį po 16 val.

Teigiama, kad rekonstruotame kelio ruože 41 metų moteris, vairavusi savąjį „Renault Megane“ automobilį, tarsi ruošėsi lenkti kitą transporto priemonę. Tačiau manevrą buvo bandoma daryti posūkyje, todėl vairuotoja tarsi persigalvojo ir staigiai stabdė. Transporto priemonė  tapo nevaldoma, slydo nuo važiuojamosios dalies ir vertėsi pakelėje, pievoje krisdama ant stogo.

Nepėsčia moteriškė kojomis išspyrė iš salono vieną apvirtusio automobilio stiklą ir per langą išlindo į lauką.

Nelaimės liudininkai iškvietė į pagalbą specialiąsias tarnybas. Į nelaimės vietą skubėjo ne tik policija ir greitoji, bet ir ugniagesiai.

Tuo tarpu „Renault“ vairuotoja apvirtusioje mašinoje nesijautė pakankamai patogiai, kad turėtų kantrybės laukti pagalbos, ir buvo pakankamai sveika, kad pamėgintų išsiropšti iš metalo spąstų. Nepėsčia moteriškė kojomis išspyrė iš salono vieną stiklą ir per langą išlindo į lauką.

Į įvykio vietą susirinkus smalsuolių būreliui, moteris paragino vietos ūkininkus nestovėti be darbo, o pasiraitoti rankoves. Vyrams teko atvaryti sunkiosios žemės ūkio technikos ir atversti nedidelį lengvąjį automobilį ant ratų. Kad nesivoliotų pakelės pievoje, suniokota mašina buvo nutempta į aikštelę netoliese, kur niekam netrukdo.

Atvykę policininkai tokiu kėdainiškės organizuotumu nebuvo itin sužavėti. Pareigūnai įspėja, kad tokiais atvejais geriau palaukti patrulių, kad jie atvykę galėtų užfiksuoti avarijos padarinius, įvertinti padarytą žalą. Antraip tai gali būti traktuojama kaip vairuotojo pasišalinimas iš eismo įvykio vietos.

Beje, atvykusiems greitosios pagalbos medikams „Renault“ vairuotoja padėkojo už rūpestį, tačiau į ligoninę vykti atsisakė. Moteris tikino po nemalonios avarijos niekuo nesiskundžianti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius