-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rezonansinė Andriaus Ūso baudžiamoji byla siunčiama į Klaipėdą

Pagrindinės pedofilijos bylos nutraukimo klausimus apeliacine tvarka nagrinės Klaipėdos apygardos teismas.
Andrius Ūsas
Andrius Ūsas

Lietuvos apeliacinis teismas patenkino Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko prašymą ir Klaipėdos apygardos teismui perdavė apeliacine tvarka nagrinėti baudžiamąją dėl Panevėžio miesto apylinkės teismo nutarties nutraukti baudžiamąją bylą kaltinamajam A.Ūsui mirus.

Apeliacinis teismas pripažino, kad prašyme nurodytos aplinkybės yra pakankamas pagrindas perduoti bylą nagrinėti kitam apygardos teismui.

Prašyme buvo nurodyta, kad rengiantis nagrinėti bylą teisme paaiškėjo, jog septyni Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai šioje byloje yra nagrinėję skundus dėl miesto apylinkės teismo priimtų nutarčių.

Be to, prašyme teigiama, kad Panevėžio apygardos teismas yra atmetęs kelis skundus, kuriuose buvo prašoma įpareigoti prokurorus pareikšti įtarimus mažametės tvirkinimu jos motinai Laimutei Stankūnaitei, nužudytiems mergaitės tetai Violetai Naruševičienei ir teisėjui Jonui Furmanavičiui, taip pat priėmė kitas dvi mergaitės globėjams nepalankias nutartis. Dėl to per visuomenės informavimo priemones apie šį apygardos teismą buvo suformuota neigiama nuomonė, kuri gali kelti visuomenei abejonių teismo nešališkumu nagrinėjant skundus apeliacine tvarka.

Atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad mergaitės teta teisėja Neringa Venckienė, būdama proceso dalyve, po skundžiamos Panevėžio miesto apylinkės teismo nutarties nutraukti baudžiamąją bylą paskelbimo, užgauliai pasisakė apie bylą nagrinėjusią teisėjų kolegiją. Panevėžio miesto apylinkės teismas yra Panevėžio apygardos teritorijoje, todėl tikėtina, kad tokią nuomonę N.Venckienė gali pareikšti ir apie apygardos teismą.

Lietuvos apeliacinis teismas atsižvelgė į tai, kad vadinamosios pedofilijos bylos nagrinėjimas sukėlė visuomenėje labai platų atgarsį, todėl suformuota neigiama nuomonė apie Panevėžio apygardos teismą gali būti pagrindas pareikšti nušalinimą bet kuriam Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjui. Teismas, perduodamas bylą nagrinėti kitam apygardos teismui, pabrėžė, kad nors teismas, vykdydamas teisingumą, yra visiškai nepriklausomas, esant tokioms aplinkybėms, siekiant pašalinti bet kokias abejones bylą nagrinėjančio teismo nešališkumu, kad nei byloje dalyvaujantiems asmenims, nei visuomenėje nekiltų nepagrįstų teisėjų darbo vertinimų, o tuo pačiu užtikrinant teisingumo interesus, A.Ūso baudžiamąją bylą tikslinga perduoti nagrinėti apeliacine tvarka kitam apygardos teismui.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, teigiama teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Kristinos Petrošienės antradienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius