-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rokiškyje nuteistas savo tėvus terorizavęs vyriškis

Už grasinimą nužudyti tėvą ir grumtynes su jį užstojusia motina keturiasdešimtmetis sūnus neteko laisvės vieneriems metams ir mokės 130 litų baudą – tokį sprendimą, išnagrinėjęs Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorės Irenos Pšalgauskienės perduotą nusikaltimų žmogaus sveikatai ir gyvybei baudžiamąją bylą, priėmė rajono apylinkės teismas.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Rokiškis

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, gegužės 4 d. Rokiškio rajono Kriaunų seniūnijos Bradesių kaime gyvenančių tėvų namuose V.L., apsvaigęs nuo alkoholio ir susipykęs su tėvu, puolė jį mušti. Neseniai iš ligoninės grįžusiam 67 metų tėvui teko ne mažiau šešių smūgių kumščiais.

Tėvas mėgino slėptis kitame kambaryje, tačiau sūnus, išdaužęs durų, po to ir lango stiklą, mėgino su peiliu rankoje įsibrauti į vidų. Nuo sūnaus įniršio sutuoktinį gynusi motina irgi nukentėjo, buvo stumdoma, nes negalėjęs nurimti sūnus grasino nužudyti tėvą.

„Nuolatinio darbo neturintis ir pas ūkininkus uždarbiaujantis V.L. piktnaudžiavo alkoholiu ir konfliktavo su aplinkiniais, keldavo triukšmą namuose ir terorizavo tėvus. Todėl tėvai paprašė prokurorų pagalbos. Už grasinimus nužudyti, esant pakankamam pagrindui manyti, kad grasinimas bus įvykdytas, taikoma įstatymų numatyta baudžiamoji atsakomybė“, - teigė valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Irena Pšalgauskienė.

Įstatymas tam, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, numato laisvės atėmimo bausmę iki dvejų ar ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius