Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūkalai iš Rusijos buvo tempiami Šešupe

Šakių rajone pasieniečiai sulaikė keturis vyrus, kurie iš Rusijos per Šešupę permesta virve atitempė kontrabandinių rūkalų krovinį.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Vilkaviškio rajono gyventojus šeštadienį VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai bei rinktinės operatyvininkai sulaikė Šakių rajono Turčinų kaimo ribose.

Siena su Rusija čia eina Šešupe. Pasieniečiai 8 dėžes kontrabandinių rūkalų virve atitempusius ir krante jas į vandens pralaidos vamzdį slėpusius vyrus užklupo netikėtai.

Turima duomenų, kad tokiu būdu gabenant cigaretes siena nėra pažeidžiama. Įtariama, kad bendrai Rusijos pusėje į Lietuvą permetė virvės galą prie jo pririšę svarmenį ar panaudodami spiningą. Upės plotis šioje vietoje – apie 30 metrų.

Kai asmenys Lietuvos pusėje sugriebė virvės galą, Rusijos krante prie kito galo pririštos dėžės buvo nuleistos į vandenį ir netrukus buvo atitemptos į kitą krantą.

Sulaikoma ketveriukė bandė bėgti ir priešintis, todėl pasieniečiai panaudojo kovinius imtynių veiksmus ir antrankiais surakino Vilkaviškio rajono gyventojus. Paaiškėjo, kad tai 20-metis bei 22-erių, 23-ejų ir 34-erių vyrai.

Iš viso jie planavo į Lietuvą taip atgabenti 4 tūkst. pakelių cigarečių „Viceroy“ su Rusijos banderolėmis ir „Jing Ling“ be akcizų ženklų.

Sulaikytiesiems dėl kontrabandos bei VSAT pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo pradėtos administracinių bylų teisenos. Už pirmą pažeidimą gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų, už antrą – baudos nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Šias bylas nagrinės Šakių rajono apylinkės teismas.

Sulaikytuosius po apklausos pasieniečiai paleido. Kontrabandiniai rūkalai saugomi Kudirkos Naumiesčio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius