Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rukloje – sukilimas prieš policiją

Kad apsigintų nuo neblaivios minios, nenorėjusios atiduoti viešosios tvarkos pažeidimu įtariamo neblaivaus kaimyno, Jonavos policininkai buvo priversti šaudyti. Tarnybinį automobilį apsupę apie 20 žaliūkų grasino pareigūnams susidorojimu.
Ginklas
Ginklas / Photos.com

Tai įvyko sekmadienio vakare Jonavos rajono Ruklos miestelyje. „Mes visada pirmi pajuntame, kas artimiausiu metu laukia Lietuvos“, – LŽ tikino Ruklos seniūnas Gintas Jasiulionis. Padėtis itin pablogėjo čia įsteigus Pabėgėlių priėmimo centrą ir panaikinus policijos nuovadą.

Sekmadienį, apie 19 val. 30 min., Jonavos policijai buvo pranešta, kad viename Ruklio gatvės daugiabutyje siautėja neblaivus asmuo. Pagalbos šaukėsi 29 metų Vitaliaus S. motina. Policininkams jau ir anksčiau yra tekę tramdyti šį vyrą, nes su savo vyresnėliu nesusitvarko ir Vitaliaus S. tėvas. Pareigūnams yra tekę skubėti į šiuos namus ir kai triukšmadarys grasino nusižudyti. Tačiau šį kartą jo surengtas spektaklis pranoko visus ankstesnius.

Atskubėjus patruliams, viską iš eilės daužęs chuliganas jau buvo iš namų pabėgęs. Jis pasirodė tuomet, kai pareigūnai jau ketino išvykti.

Atskubėjus patruliams, viską iš eilės daužęs chuliganas jau buvo iš namų pabėgęs. Jis pasirodė tuomet, kai pareigūnai jau ketino išvykti. Staiga pasigirdo dūžtančio stiklo garsas – bėglys bandė patekti į namus per balkoną.

Netrukus jis jau buvo su antrankiais. Tačiau į sulaikomojo šauksmą: „Gelbėkite! Mane muša „mentai!“ atbėgo lauke prie laiptinės rūkę draugai. Du patruliai atsidūrė apie 20 agresyviai nusiteikusių neblaivių vyrų apsuptyje. Šie ne tik grasino pareigūnams susidorojimu, bet ir ėmėsi veiksmų – neleido įsodinti sulaikytojo į tarnybinį automobilį, reikalavo jį paleisti.

Masinės išgertuvės

Vienas iš patrulių panaudojo tarnybinį ginklą. Dėl to šiandien atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Po perspėjimo nuaidėjo 2 šūviai į orą. Teigiama, kad agresyviai nusiteikusios minios tai per daug neišgąsdino. Tėvus terorizavęs chuliganas buvo areštuotas tik atvykus pastiprinimui.

Vitaliui S. surašytas eilinis administracinio teisės pažeidimo protokolas. Kaip pasielgti su šio už plėšimą bei vagystes jau teisto chuligano „vaduotojais“, dar sprendžiama. Pats Vitalis S. paleistas tą patį vakarą, kai išsiblaivė.

Nuo kovo 1-osios uždaryta Jonavos policijos areštinė. Konstatuota, kad ji neatitinka Europos Sąjungos reikalavimų – įrengta rūsyje, o sulaikytieji turi matyti dienos šviesą, nėra pasivaikščiojimo kiemelio ir pan. Dabar jie vežiojami į Kauno bei Kėdainių areštines.

Po perspėjimo nuaidėjo 2 šūviai į orą. Teigiama, kad agresyviai nusiteikusios minios tai per daug neišgąsdino.

„Dar nesibaigė mėnuo, o mes jau išnaudojome konvojaus automobiliui skirtą degalų limitą“, – LŽ guodėsi laikinai Jonavos policijai vadovaujantis Andrius Venckus. Anot jo, tai, kas sekmadienį įvyko Rukloje, jau tampa kasdienybe. „Juk tądien buvo mokamos pašalpos – būtumėte matę, kas darėsi Rukloje. Vieni jau vos pastovėjo ant kojų, kiti dar išsijuosę tempė didžiausius maišus su alaus „bambaliais“, – pasakojo pareigūnas.

Sulaužytas pažadas

Po pernai rudenį įvykusios policijos reformos panaikinta ir Ruklos policijos nuovada. Šiandien šio apie 2,5 tūkst. gyventojų turinčio miestelio gatvėse patruliuoja vos 2 policininkai. Tačiau Ruklos seniūnas nesiruošia taikstytis su esama padėtimi.

„Rukla visada buvo Lietuvą kamuojančių problemų barometras, – teigė G.Jasiulionis. – Išvedant okupacinę kariuomenę, į pusvelčiui parduodamus kariškių butus čia susikėlė asocialūs asmenys iš visos Lietuvos. Net 25 proc. visų Ruklos butų priklauso savivaldybės socialiniam fondui. Aplink Ruklą įsikūrę apie 25 proc. Lietuvos kariuomenės dalinių. Ką jau kalbėti apie Pabėgėlių priėmimo centrą.“

Anot G.Jasiulionio, Jonavos rajono savivaldybės taryba leido Vyriausybei kurti šį centrą tik su viena sąlyga – kad miestelyje būtų įsteigta policijos nuovada. Pernai rudenį šis susitarimas vienašališkai sulaužytas. Neatsižvelgta net į tai, kad Rukloje – daugiausia bedarbių visame Jonavos rajone. Seniūno teigimu, kriminogeninė situacija miestelyje tampa nevaldoma.

„Vienintelė išeitis – skubiai įgyvendinti 10 vaizdo kamerų su nuotoliniu valdymu iš Jonavos įrengimo projektą“, – įsitikinęs G.Jasiulionis, ketinantis kreiptis dėl to į Vyriausybę, kuri, jo nuomone, galėtų padengti bent dalį miesteliui padarytos žalos. Ruklos seniūno paskaičiavimu, projektas kainuotų apie 400 tūkst. litų. Nuo Jonavos iki Ruklos – tik apie 10 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius