Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rumuną dėl sriubos lėkštės Pravieniškėse mirtinai sumušę kaliniai pripažinti pavojingais recidyvistais

Pravieniškių pataisos namuose kalinį užsienietį nužudę nuteistieji Ernestas Zarauskas ir Tomas Petkus Kauno apygardos teisme išgirdo dar vieną nuosprendį.
Ernestas Zarauskas  ir Tomas Petkus
Ernestas Zarauskas ir Tomas Petkus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ernestas Zarauskas ir Tomas Petkus atlikdami bausmę Pravieniškių pataisos namuose, susitarė sumušti nukentėjusįjį už tai, kad jis paėmė ir suvalgė sriubą nuteistųjų valgykloje nuo kitos kriminalinės subkultūros nuteistųjų kastos stalo.

Nuo „bachūrų“ stalo lėkštę paėmė Rumunijos pilietis, kuris tuo metu atlikinėjo bausmę už pasipriešinimą policijos pareigūnams.

Po pietų surengta egzekucija, ją įvykdė E.Zarauskas ir T.Petkus. Vyrai taip sumušė rumuną mediniu pagaliu, kad jis mirė nuo trauminio šoko.

Dar buvo mėginama gelbėti nuteistąjį. Jis buvo gabenamas į Kauno klinikas, tačiau į gydymo įstaigą vyras pristatytas jau be gyvybės ženklų.

Kauno apygardos teisėjų kolegija abu kaltinamuosius šį ketvirtadienį pripažino pavojingais recidyvistais.

26 metų T.Petkui tai jau penktas teistumas. Šį kartą jis privalės kalėti 13 metų. Pirmus 4 metus kalėjime, likusią bausmės dalį pataisos namuose.

Dvejais metais jaunesnis jo bendras E.Zarauskas kalės 12 metų. Tai šeštas vyro teistumas. Kaip ir T.Petkus, pirmus 4 metus praleis kalėjime, likusius pataisos namuose.

Teismo atstovės išplatintame pranešime teigiama, kad kaltinamasis T.Petkus kaltu neprisipažino. Teigė, kad aukštesnės kastos atstovui liepus mušti nukentėjusįjį – jis atsisakė ir išėjo iš kameros. Tačiau teismas konstatavo, kad T. Petkaus parodymai, duoti tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek bylą nagrinėjant teisme, nėra nuoseklūs, nesutampa ir su kaltinamojo E.Zarausko parodymais, kurie taip pat laikytini nenuosekliais. Kaltinamųjų parodymų nepatvirtino kiti byloje surinkti įrodymai.

Priimdamas nuosprendį teismas atsižvelgė į liudytojų parodymus, kurie duoti tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek nagrinėjant bylą teisme, neprieštaravo tarpusavyje, buvo nuoseklūs ir kuriuos patvirtina kiti byloje ištirti įrodymai.

Nustatyta, kad E.Zarauskas mušė mediniu pagaliu tarp lovos grotų įlindusį nukentėjusįjį, o šiam pabandžius išlysti, T.Petkus įgrūdo jį atgal ir laikė, kad šis negalėtų pabėgti ar kitaip pasipriešinti. Nors T.Petkus tiesiogiai neatliko nužudymo veiksmų, tačiau atliko kitus veiksmus, padėjusius E.Zarauskui lengviau realizuoti nusikalstamą veiką, kurios padariniai buvo Rumunijos piliečio mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius