-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusas į Lietuvą bandė patekti pasislėpęs traukinio kupė daiktadėžėje (nuotraukos)

Į Kaliningrado sritį per Lietuvą vykstančiame tranzitiniame traukinyje pasieniečiai aptiko neteisėtai į šalį bandantį patekti Rusijos pilietį. Užsienietis slėpėsi vienos iš kupė daiktadėžėje.
Traukinys
Traukinys / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį vakare į VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardą paskambino traukinio maršrutu Adleris–Kaliningradas važiuojantis Lietuvos užsienio reikalų ministerijos konsulinis darbuotojas. Jis pranešė, kad vienas prie Lietuvos artėjančio traukinio keleivis, 24 metų rusas, kreipėsi prašydamas išduoti supaprastinto tranzito traukiniu dokumentą.

Standartinės tranzito procedūros metu Rusijos piliečiai, dar savo šalyje kasoje pirkdami bilietus, pildo prašymus ir apie save privalo pateikti informaciją, kuri atsakingų institucijų tikrinama iš anksto. Sudarytus sąrašus gavę Lietuvos konsuliniai pareigūnai kelionės metu tokiems traukinio keleiviams išduoda supaprastinto tranzito dokumentą.

Kadangi šis 24 rusas nebuvo įtrauktas į tokį išankstinį sąrašą, konsuliniai darbuotojai atsisakė traukinyje jam išduoti tranzito per Lietuvą dokumentą.

Tuomet vyras leptelėjo, kad važiuoti per valstybės sieną mėgins „kitokiu būdu“.

Į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiuojantį traukinį Kenoje 22.30 val. įprastai pasitiko pasieniečiai ir pradėjo tikrinkti jo keleivių dokumentus.

VSAT pareigūnai šio Rusijos piliečio nurodytame vagone neberado. Jo kupė buvo palikti ruso dviratis bei krepšys su asmeniniais daiktais.

Pasieniečiai iškart organizavo Rusijos piliečio paiešką ir netrukus keliautoją aptiko pasislėpusį kitame vagone. VSAT pareigūnai jį rado susirangiusį po vienos kupė gultu esančioje daiktadėžėje. Ji skirta sudėti traukinio keleivių bagažui.

Pasieniečiams tik pakėlus daiktadėžės dangtį demaskuotas užsienietis VSAT pareigūnams ištiesė savo Rusijos piliečio pasą.

Nelegaliai per valstybės sieną mėginęs vykti rusas VSAT pareigūnams apklausos metu savo kelionę apibūdino kaip „smagų nuotykį“. Jį Rusijos pilietis pratęsė areštinėje, į kurią išlaipinę iš traukinio šį keliautoją dviem paroms uždarė pasieniečiai.

Nuotykių ištroškęs rusas jų patirti galės ir teisme, nes dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Penktadienį pasieniečiai kreipsis į Vilniaus rajono apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo sulaikytam Rusijos piliečiui. Bus prašoma sienos pažeidėją suimti mėnesiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius