Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 29 /19:15

Lietuvos teisėsauga neturi informacijos, kad Rusija nusprendė neišduoti R.Zamolskio

Lietuva nėra gavusi jokios informacijos, kad Rusijoje sulaikytas ieškomiausiu ir pavojingiausiu Lietuvos nusikaltėliu vadinamas Romas Zamolskis mūsų šalies teisėsaugai nebus išduodamas. Tačiau pareigūnai teigia, kad Lietuva šį nusikaltėlį už tėvynėje prieš daugiau kaip dešimtmetį padarytus nusikaltimus galėtų teisti ir vėliau.
Toks Romas Zamolskis buvo nufotografuotas 2013 metais
Toks Romas Zamolskis buvo nufotografuotas 2013 metais / Policijos departamento nuotr.

Prokuroras Tomas Krušna LNK „Žinioms“ patvirtino, kad kol kas jokio oficialaus atsakymo iš Rusijos dėl R.Zamolskio ekstradicijos  nėra gauta.

„Teisėsaugos institucijos atlikdamos tyrimą bendradarbiauja tiesiogiai. Tokiuose teisminiuose procesuose informacija pereina iš vienos į kitą instituciją ir ji nei viešinama, nei neperduodama kažkokiais vienais ar kitais būdais žiniasklaidai. Jeigu turėčiau atsakymą, jame būtų nurodytas ir sprendimas, ir pagrindas. O dabar nėra atsakymo“, – teigė prokuroras.

Pareigūnai tikina, kas R.Zamolskis galėtų būti teisiamas Lietuvoje po to, kai jis bus nuteistas Rusijoje, – dėl jo ekstradicijos bus galima kreiptis dar kartą.

„Visą laiką galime kreiptis ir kreipsimės. Ikiteisminius tyrimus mes ir toliau vykdysime“, – LNK teigė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Policijos departamento montažas/Ekspertų pasendinto R.Zamolskio atvaizdas
Policijos departamento montažas/Ekspertų pasendinto R.Zamolskio atvaizdas

Jekaterinburgo naujienų portalas „Novyj Region“ pranešė, kad Rusija atsisakė tenkinti Lietuvos teisinės pagalbos prašymą išduoti R.Zamolskį Lietuvai. Pranešama, kad Rusija ketina lietuvį teisti Rusijoje.

Pareigūnai tikina, kas R.Zamolskis galėtų būti teisiamas Lietuvoje po to, kai jis bus nuteistas Rusijoje

Nuo R. Zamolskio sulaikymo Urale praėjo jau pusketvirto mėnesio.  

Lietuva dėl R.Zamolskio išdavimo į Rusiją kreipėsi spalio pradžioje

Priminsime, kad Lietuvoje jis kaltinamas aštuoniomis žmogžudystėmis, tarp jų ir policininkų bei inkasatorių. Slėpdamasis nuo policijos R.Zamolskis išvyko į Rusiją, pasikeitė vardą, pavardę, net savo slapyvardį, ir toliau žudė. Jis įtariamas dešimtimi užsakytų žmogžudysčių Sankt Peterburge, Maskvoje, Sverdlovsko srityje, taip pat kitais sunkiais nusikaltimais. 

44-erių R.Zamolskis buvo sulaikytas Jekaterinburge. „Mes turėjome operatyvinės informacijos, kad nusikaltėlis yra mūsų mieste ir gerai pasirengėme jo sulaikymui“, – pranešė šaltinis teisėsaugoje. Nusikaltėlis į miestą atvyko vienai dienai, vos atvykęs nusipirko automobilį.

Išvykti jis ketino kitu automobiliu, anksčiau nusipirktąjį palikęs. Tokiu būdu jis ne kartą suklaidino tyrėjus. Kuomet policija blokavo jo automobilį, mašinoje, be R.Zamolskio, buvo ir jo žmona bei mažas vaikas. Policijai pavyko kažkokiu būdu išvilioti R.Zamolskį į lauką, tačiau beveik dviejų metrų ūgio nusikaltėlis iškart puolė juos peiliu. Sulaikyti jį pavyko tik  pašovus iš pistoleto. Nusikaltėlis iš įvykio vietos buvo išvežtas į reanimaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius