Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 07 /14:34

Rusijos mafiozas Achmedas Jevlojevas gavo leidimą gyventi Lietuvoje

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba yra išdavusi leidimą gyventi Lietuvoje vienam Rusijos mafiozui, vadinamam įteisintam vagiui Achmedui Jevlojevui. Tai šeštadienį patvirtino vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.
A.Jevlojevas siejamas su Rusijos organizuotu nusikalstamumu.
A.Jevlojevas siejamas su Rusijos organizuotu nusikalstamumu. / „YouTube“ nuotr.

„Ministras šiandien susisiekė su generaliniu policijos komisaru. Komisaras jį užtikrino, kad policija jau aiškinasi situaciją ir, jei matys, kad yra pagrindas, nedelsiant pradės ikiteisminį tyrimą dėl pareigūnų veiksmų. Yra pagrįstų įtarimų teigti, kad tai buvo padaryta ne tik neteisėtai, bet ir specialiai“, – sakė T.Beržinskas.

Jis taip pat informavo, kad A.Jevlojevui išduoto leidimo galiojimas – sustabdytas.

„Jo galiojimas sustabdytas vasario pradžioje ir jis negalės dokumentu pasinaudoti keliaudamas Europos Sąjungos ribose“, – sakė T.Beržinskas.

Vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius sako, kad net ir tokiu atveju, jeigu šis įvykis yra klaida, tokia klaida yra nedovanotina.

Pasak viceministro, leidimas vasario 3 dieną buvo panaikintas, taigi „jei minėtas asmuo kažkur važiuos ir bus patikrintas, tai jo leidimas – nebegalioja“.

Aiškinamasi, ar dėl šio sprendimo kaltas Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, ar Migracijos departamentas.

Pasak jo, kitam Rusijos mafijozui Olegui Šamaninui leidimas gyventi „nėra ir tikrai nebus išduotas“.

Paklaustas, ar ministerija bei policijos vadovai neturi duomenų, kad leidimas gyventi A.Jevlojevui galėjo būti išduotas už neteisėtą atlygį, jis sakė, jog negalima to atmesti.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saulius Skvernelis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saulius Skvernelis

T.Beržinskas taip pat tvirtino, kad atsakomybė po šio įvykio bus taikoma ne tik už sprendimą atsakingiems darbuotojams, bet ir jų vadovams.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ šeštadienį pranešė, kad Migracijos departamentas jau buvo priėmęs sprendimą dviem Rusijos mafiozams leisti apsigyventi Lietuvoje, kai ministras S.Skvernelis pareiškė, jog šie asmenys tokių leidimų niekada negaus.

Tačiau praėjusią savaitę vienam jų – Achmedui Jevlojevui – oficialiai buvo suteikta teisė gyventi Lietuvoje. Sausio 29 dieną tokį leidimą vienam įtakingiausių Rusijos nusikaltėlių, Pakumpėlio ir Achmedo Ingušo pravardes turinčiam A.Jevlojevui iškilmingai įteikė Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius