-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusiškų cigarečių kontrabanda buvo supakuota metalinėse šarvuotose duryse (nuotraukos)

Nelegalių rūkalų gabentojai nesiliauja stebinti savo išmone – antradienį apie 12 val. dienos Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai sulaikė stambią nelegalių rusiškų rūkalų siuntą, paslėptą metalinių šarvuotų durų varčiose.
Sunkvežimio vidus
Sunkvežimio vidus / MKT nuotr.

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, antradienį apie 12 val. dienos, tikrindami mašinas kelyje Alytus–Kaunas, muitinės kriminalistai atkreipė dėmesį į vienišą krovininį automobilį Volvo FH10, bandantį prasmukti prastu lauko keliuku iš Krokialaukio Balbieriškio link.

Įtardami, kad vairuotojas šitaip bando išvengti patikrinimo, muitininkai minėtą mašiną sustabdė vos jai įsukus į kelią Alytus–Kaunas, netoli Balbieriškio.

Vairuotojas, Alytaus gyventojas M.K., pastebimai susinervino sužinojęs, kad jo gabenamas krovinys bus patikrintas. Anot M.K., Volvo FH10 į Švediją buvo vežamas plastikinių langų ir metalinių durų krovinys.

Atidžiai tikrindami gabenamas prekes muitinės kriminalistai durų varčiose aptiko slėptuvių, kur buvo prigrūsta kontrabandinių cigarečių „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis. Šitaip išradingai paslėptą kontrabandą itin sunku aptikti.

Ardyti sunkias šarvuotas duris ir po pakelį iš jų traukti nelegalius rūkalus gana sudėtinga. Muitinės kriminalistai darbavosi iki vėlyvos nakties, ardydami cigarečių slėptuves, darbas tebevyksta ir šiandien, tad kol kas sunku pasakyti tikslų sulaikytos kontrabandos kiekį ir vertę.

Preliminariais duomenimis, jau aptikta 20 tūkst. pakelių „Jin Ling“, manoma, kad nepatikrintose duryse slypi dar apie 10 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Muitinės kriminalistų žiniomis, Rusijoje tekainuojančios maždaug 1,4 Lt už pakelį, Lietuvos juodojoje rinkoje (legaliai „Jin Ling“ Lietuvoje nepardavinėjamas) kainuoja jau 2,6–2,8 Lt.

Taigi sulaikytos kontrabandos vertė Lietuvos juodojoje rinkoje gali siekti ir iki 84 tūkst. Lt.

Žinoma, dar labiau tokie rūkalai pabrangsta Vakarų Europos valstybėse, kur dažniausiai ir gabenami.

Volvo FH10 vairuotojas neigia ką nors žinojęs apie vežamą kontrabandą. M.K. sulaikytas dviem paroms.

MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199-2 str. 1 dalį (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis), jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius