Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruso vilkike tarp drabužių ir metalo laužo – padrikai sukaišioti rūkalai

Ketvirtadienio rytą kelionė Medininkų kelio poste baigėsi krovininį vilkiką vairavusiam Rusijos piliečiui – muitinės pareigūnai jo mašinoje aptiko cigarečių kontrabandą. Nelegalių rūkalų dėžės buvo tiesiog sugrūstos tarp kitų prekių – į Kaliningrado sritį tranzitu gabenamo metalo laužo ir rūbų.
Vilkikas, kuriuo vežta kontrabanda
Vilkikas, kuriuo vežta kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Ketvirtadienį, apie 8 val., į Medininkų kelio postą vilkiku „Renault“ atvažiavęs Rusijos pilietis I.B. muitinės pareigūnams sakėsi tranzitu per Lietuvą į Kaliningrado sritį ketinantis gabenti metalo laužo ir rūbų krovinį. Bet nepridūrė, jog tarp minėtų prekių įmaišyta ir nelegalių rūkalų.

Cigaretes muitininkai atrado vos pakėlę vilkiko puspriekabės „Kogel“ tentą – baltarusių gamybos „Winston Blue“ ir „Fest“ pilnos dėžės buvo sukaišiotos į visus įmanomus tarpelius tarp kitų prekių.

Iš viso muitinės pareigūnai aptiko 18 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė su privalomais mokėti mokesčiais – 132 tūkst. Lt.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms – Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius