Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 22 /11:41

Rytą po ilgojo savaitgalio į Generalinę prokuratūrą bandė įsiveržti jaunas, stiprus ir agresyvus vyras, sužaloti du jį tramdę žmonės

Antradienį Vilniuje, į centrinę prokuratūros būstinę, brovėsi agresyviai nusiteikęs lankytojas. Po grumtynių su apsaugininku įsibrovėliui prireikė medikų pagalbos. Sužaloti du jį tramdę žmonės – prokuratūros apsaugininkas ir policijos Kanceliarijos darbuotojas.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Antradienį po 10 val. sostinės Rinktinės gatvėje į Generalinės prokuratūros pastatą bandė įsiveržti agresyvus vyras.

Prokuratūros rūmų, kuriuose reziduoja ir generalinis prokuroras Darius Valys, fojė nekviestam svečiui kelią pastojo ginkluotas apsaugos darbuotojas. Vyrai susigrūmė. Po grumtynių į prokuratūrą teko kviesti ne tik policijos, bet ir greitosios pagalbos ekipažą. Agresyvusis lankytojas sulaikytas.

Po grumtynių į prokuratūrą teko kviesti ne tik policijos, bet ir greitosios pagalbos ekipažą. Agresyvusis lankytojas sulaikytas.

Generalinės prokuratūros (GP) Komunikacijos skyriuje 15min.lt sužinojo, kad į instituciją veržėsi maždaug 25 metų vilnietis. „Tai jaunas, stiprus, agresyviai nusiteikęs vyras“, – taip jį apibūdino darbuotojai.

Teigiama, kad vyras pasakė savo vardą ir pavardę, tačiau įtariamojo tapatybė dar nėra patvirtinta.

Įvykio liudininkai suabejojo dėl  stabilios įsibrovėlio psichinės būsenos.

GP Komunikacijos skyriuje 15min.lt netrukus po įvykio dar negalėjo pasakyti, ar šis asmuo turi kokių nors reikalų su teisėsauga, ar gali turėti kažkokių piktumų su prokurorais.

Sužalojo du žmones

GP Komunikacijos skyriaus atstovų antradienį priešpiet paviešintame pranešime pasakajoma, kad į Generalinę prokuratūrą bandęs jėga įsiveržti vyras traumavo du žmones, tačiau buvo sulaikytas ir perduotas medikams.

Incidento metu užpuolikas rėkavo nerišlius, nesuprantamus žodžius.

Šiandien, apie 10.30 val., į Generalinę prokuratūrą atvykęs maždaug 25 metų amžiaus vyras netikėtai pabandė jėga patekti į saugomas vidines prokuratūros patalpas ir užpuolė jo į vidų nepraleidusį apsaugos darbuotoją.

Padėti susigrūmusiam su užpuoliku apsaugininkui nedelsiant prišoko keli atsitiktinai šalia buvę ir į triukšmą sureagavę prokuratūros darbuotojai bei vienas policijos tyrėjas. Bandant sutramdyti stiprų fiziškai ir itin agresyvų užpuoliką, preliminariais duomenimis, buvo panaudotos ašarinės dujos ir antrankiai.

Netrukus iškviesta policija bei greitoji pagalba.

Incidento metu užpuolikas rėkavo nerišlius, padrikus žodžius, jų prasmės suprasti nebuvo galima.

Sulaikytas ir antrankiais surakintas vyras dar keletą kartų bandė priešintis, žaloti save ir bėgti, tačiau buvo perduotas medikų globai. Po grumtynių su užpuoliku gydytojų pagalbos prireikė ir dviem žmonėms, dalyvavusiems sulaikyme: apsaugos darbuotojui ir policijos tyrėjui. Jie šiuo metu apžiūrimi ligoninėje. Visos incidento aplinkybės dar tikslinamos, policija pradėjo tyrimą.

Informacija dar renkama

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovų antradienio popietę išplatintame pranešime papildomai rašoma, kad šiuo metu dar vyksta įvykio aplinkybių tikslinamas miesto pirmajame policijos komisariate. Pilnai surinkus ir įvertinus pirminę informaciją, bus sprendžiama dėl tolesnių procesinių veiksmų.

10 val. 15 min. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai buvo informuoti, kad sostinėje, Rinktinės g. 5A, į prokuratūros pastato vidų jėga bandė įsibrauti agresyvus vyras. Jį tramdė prokuratūrą saugančios UAB „Apsaugos komanda“ darbuotojas ir kiti įvykio vietoje buvusieji, tarp jų ir su tarnybiniu pavedimu atvykęs Vilniaus aps. VPK Kanceliarijos darbuotojas.

Pirminiais duomenimis, nuo šiuo metu nenustatyto asmens incidento metu panaudotų dujų nukentėjo ir buvo nuvežti į ligoninę minėti apsaugos įmonės bei Vilniaus apskrities policijos įstaigos darbuotojai. Į ligoninę pristatytas ir į pastatą bandęs įsibrauti vyras.

Nustatyta tapatybė

Netrukus paaiškėjo, kad tai – A.G., gimęs 1988 m.

Policijos atstovai popietę atskleidė dar daugiau įsiveržimo į prokuratūrą detalių: neprašytas svečias savavališkai perlipo per apsauginius vartelius, pateko į saugomas patalpas; vėliau, priėjęs prie lifto, paspaudė iškvietimo mygtuką, visą laiką rodydamas neadekvatų elgesį, nerišliai kalbėdamas, nesugebėdamas paaiškinti apsilankymo tikslo ir nepaklusdamas patalpas saugančios UAB „Apsaugos komanda“ apsaugos poste budėjusio darbuotojo (gim. 1986 m.) reikalavimams pasišalinti.

Į šiuos reikalavimus A.G. reagavo šauksmais, kelis kartus smogė apsaugos darbuotojui į galvą, pargriovė jį ant žemės ir mušė toliau. Apsaugos darbuotojui į pagalbą pirmas atėjo įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kanceliarijos darbuotojas. A. G. nesileido sutramdomas, kol apsaugos darbuotojas papurškė dujomis iš tarnybinio dujų balionėlio, o į pagalbą suskubo du prokurorai, padėję siautėtoją surakinti antrankiais. Vienas jų paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą.

Atvykus policijai ir medikams, laipinamas į GMP automobilį, A.G. nesiliovė priešintis. Lydimas pareigūnų, jis buvo nuvežtas į  VGPUL, vėliau – į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d. (dėl viešosios tvarkos pažeidimo).

Šiuo metu baigta apsaugos darbuotojo – liudytojo – apklausa, jis įpareigotas atlikti tyrimus patirtiems sužalojimams nustatyti. Vilniaus aps. policijos įstaigos darbuotojui diagnozuoti sumušimai ir akių nudegimai.

Įtariamasis yra medikų žinioje, tyrimas tęsiamas.

Į STT brovėsi su peiliu

15min.lt primena, kad maždaug prieš metus Vilniuje liejosi kraujas STT pastate – buvo užpulti ir sužeisti du darbuotojai, susižalojo ir jų užpuolikas.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos būstinę 2013 balandžio 2 d., antradienio rytą, irgi apie 10 val., užėjęs 25 metų vyras užpuolė viduje buvusius darbuotojus ir juos sužalojo peiliu. Susižalojo ir pats užpuolikas. Įtariamasis tąsyk buvo sulaikytas ir išvežtas į psichiatrijos ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius