-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 29 /13:31

​Rytinis reidas Vilniuje: 5 girtuokliai ir 16 anuliuotų techninių apžiūrų

Lietuvos kelių policijos tarnyba tęsia pirmadieninius patikrinimus – šį rytą nustatyti 5 alkoholio nevengiantys vairuotojai. Be to, anuliuota 16 automobilių techninės apžiūros. Savo ruožtu 15min.lt skaitytojas Artūras pastebėjo, kad dėl šio netikėto reido susidarė kilometrinės spūstys ir dalis vairuotojų tikriausiai pavėlavo į darbus.
Reidas
Reidas / LKPT nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai tęsia vairuotojų neblaivumo patikrinimus pirmadienio rytais vykstant į darbą.

Šįryt specialus policijos reidas buvo organizuotas Vilniuje, S.Batoro gatvėje. Buvo tikrinamos šia judria gatve į miesto centrą vykstančios transporto priemonės. Pareigūnai kontroliavo transporto priemonių eismą, stabdė automobilius ir tikrino vairuotojų blaivumą, transporto priemonių techninę būklę, keleivius ir krovinius.

Neatsižvelgiant į tai, kad tokia patikrinimai jau tampa įprasti, nevengiančių sėsti už vairo neblaivių piliečių pasitaiko.

Per 3 valandas trukusį patikrinimą Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nustatė 5 vairuotojus, kurie automobilius vairavo būdami neblaivus. Visiems buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Šiems vairuotojams bus atimta teisė vairuoti ir skirtos tūkstantinės baudos. Dar du vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholį, bet, jų laimei, alkoholio matuoklis parodė 0,36 ir 0,39 promilės.

Protokolai buvo surašyti 3 asmenims, nutarusiems vairuoti automobilius neįgijus tam teisės –  o dar vienam tokia teisė jau buvo atimta už ankstesnius pažeidimus.

LKPT nuotr./Reidas
LKPT nuotr./Reidas

Net 16 automobilių buvo uždrausta eksploatacija ir anuliuotas valstybinės techninės apžiūros galiojimas dėl automobilių techninių trūkumų, pasakojama Lietuvos kelių policijos tarnybos Bendrųjų reikalų grupės vyresniosios specialistės Marijos Kazanovič pirmadienį paviešintame pranešime. 

Dar 5 automobiliai buvo eksploatuojami neatlikus privalomos techninės apžiūros. Jei per 90 dienų vairuotojai nesutvarkys šių automobilių – jie bus išregistruoti, o valstybinio numerio ženklai paskelbti negaliojančiais bei nuimti.

Pirmadienio rytą per 3 valandas patikrinus virš 300 automobilių, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai Vilniuje, S. Batoro gatvėje nustatė 35 įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Tokie specialūs reidai vyks nuolat, visuose Lietuvos keliuose.

15min.lt skaitytojas pastebėjo, kad dėl šio reido susidarė kilometrinės spūstys. Eismo problemos S.Batoro gatvėje – Artūro užfiksuotose nuotraukose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius