Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sadisto įkaitės – kaimynų karvės

Senelių sodyboje Kėdainių rajone šeimininkaujanti 67 metų vilnietė pati išsiaiškino, kas nukankino jos veršingą karvutę. Moteris surado iškrypėlį pagal nusikaltimo vietoje paliktą sportinio bato pėdsaką. Tai ne pirma panaši istorija šiame kaime.
Karvė
Karvė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Karvė (jautis)

Prieš keletą metų panašiai buvo pasielgta su kaimynų karve. Ši turėjo veršiuotis po 2 mėnesių, bet iškrypėlio sužalotą gyvulį teko paskersti. Karvės išdraskytoje gimdoje aptiktos žirklės. Šiuo nusikaltimu buvo įtariamas kaimynas Marius M., tik tąsyk nukankinto gyvulio šeimininkai į policiją nesikreipė.

Gaišo miežiuose

Vėliau Krakių seniūnijos Lenčių kaime gyvenantis Marius M. buvo nuteistas už chuliganizmą ir vagystes. Bet neseniai jis lygtinai paleistas į laisvę anksčiau laiko. Egzekucija karvei surengta baigiantis antrai šio 27 metų vyro laisvės savaitei.

„Mano 8 metų Žibutė tik antrą kartą buvo palikta nakčiai sode. Pririšau ją po žydinčia obelimi, – pasakojo LŽ iki šiol verkianti nukankintos karvutės savininkė. – Man gyvuliai yra viskas. Dėl jų, nors ir turėdama butą Vilniuje, galėdama gyventi iš pensijos, atsikrausčiau į senelių, kadaise ištremtų Sibiran, sodybą.“

Rytą Žibutė aptikta giminaičio miežiuose. Ji buvo paplūdusi krauju ir nepajėgė atsikelti. Spėjama, kad karvė suklupo miežiuose bandydama pasiekti namus. Čia pat buvo ir į mazgą susipynusi grandinė, kuria šeimininkė pririšo Žibutę sode, ir žemėn kišamas kuolas. Manoma, juo sadistas per makštį ir išdraskė karvei vidurius.

„Mano 8 metų Žibutė tik antrą kartą buvo palikta nakčiai sode. Pririšau ją po žydinčia obelimi, – pasakojo LŽ iki šiol verkianti nukankintos karvutės savininkė. – Man gyvuliai yra viskas. Dėl jų, nors ir turėdama butą Vilniuje, galėdama gyventi iš pensijos, atsikrausčiau į senelių, kadaise ištremtų Sibiran, sodybą.“

Paliko įkaltį

Netrukus prie netoliese tekančio upelio aptikta egzekucijos vieta. Alksnio, prie kurio piktadarys pritvirtino grandinę, žievė buvo nusilupusi. Žemė aplink jį – ištrypta ir kruvina.

Šlapioje žemėje liko sportinio bato įspaudas. Pado raštas buvo kuo puikiausiai matyti. Nesunkiai galėjai perskaityti ir ant jo esantį užrašą „Sport“. Manoma, sadistas paliko pėdsaką, kai upelyje plovė kruvinas rankas. Žibutės šeimininkė bato įspaudą nufotografavo.

Karvutę dar bandyta išgelbėti, bet po 10 dienų ją teko užmigdyti. Sužalotas gyvulys paskutinėmis savo gyvenimo dienomis slėpėsi nuo žmonių, dažniausiai – alyvų krūme.

„Verkiau visas tas dienas. Mačiau, kaip ašaros rieda ir Žibutei iš akių“, – sakė karvutės šeimininkė. Gyvulį nuspręsta užmigdyti, kai jis beveik savaitę nebesišlapino. „Pradurta šlapimo pūslė, sužalota pilvaplėvė, suraižyta visa makštis“, – konstatavo vienas paskui kitą kviečiami veterinarijos specialistai.

Įtariamasis pergudrautas

Nors įtarimai iškart krito kaimynui Mariui M., jis buvo demaskuotas tik po 2 savaičių. Nukankintos karvutės savininkė nutykojo, kai vyras vieną vakarą grįžo namo išgėręs. Apsimetusi, kad ieško talkininkų daržui nuravėti, moteris patraukė į įtariamojo namus.

Neblaivus kaimynas savo sportinius batus buvo numetęs prie šulinio. „Paspyriau vieną jų koja ir nustėrau, – pasakojo LŽ savamokslė detektyvė. – Ir pado ornamentas, ir užrašas sutapo su tuo, ką buvo pavykę nufotografuoti.“

Šią informaciją moteris perdavė policijai. Kitą rytą Marius M. prisipažino, kad kankino karvę apie 3 val. grįždamas iš šokių. Prieš tai su draugais laukuose gėrė. Kodėl taip pasielgė, jis nesugebėjo paaiškinti.

Kaime kalbama, jog Marius M. sadistiškai elgdavosi ir su žmona. Ši gyveno su juo labai trumpai. Moteris buvo prasitarusi, kad didžiausią malonumą vyrui teikia žnaibymasis.

Marius M. užaugo 5 vaikų šeimoje – visi nuo skirtingų tėvų, motina girtuoklė. Jaunesnysis jo brolis – kalėjime. Seserys pastojo būdamos nepilnametės.

Apklaustas ir paleistas

Kėdainių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Už šį nusikaltimą daugių daugiausia gresia laisvės atėmimas iki 1 metų. Jis priskiriamas nesunkiems nusižengimams. Todėl sadistas tik apklaustas ir paleistas, net nesikreipta į teismą dėl jo suėmimo.

„Vos išleistas iš policijos Marius atėjo pas mane, – kalbėjo nukankintos karvutės šeimininkė. – Prašė atleidimo, sakė, jog man nebus geriau dėl to, kad jis vėl „sės“. Žadėjo, jeigu atleisiu, visą vasarą nemokamai ravėti daržus.“

Pašnekovė tvirtino neatleisianti sadistui. Tačiau ne tik dėl to, kad netiki nė vienu šio tinginio žodžiu. „Pernai sumokėjau jų šeimai už daržo ravėjimą iš anksto, bet niekas jo taip ir nenuravėjo“, – pridūrė moteris.

Apklausiamas policijos Marius M. neslėpė, kad nemėgsta nukankintos karvės šeimininkės. „Kur jis mane mėgs?! – replikavo ši. – Nuolatos ateina skolintis tai kiaušinių, tai bulvių, nes patys nieko neaugina. Anksčiau, kol mergaitės dar buvo mažos, duodavau iš gailesčio, bet dabar jau kantrybė baigėsi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius