Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajone kontrabandą vežęs vairuotojas privertė policiją pažaisti gaudynių

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio pareigūnai važiuodami į įvykį kelyje Šalčininkai-Butrimonys-Eišiškės, netoli Kaniūkų kaimo, pastebėjo iš miško į pagrindinį kelią išvažiuojantį automobilį „Audi A6“. Pareigūnai nusprendė patikrinti šį automobilį ir, įjungę mėlynos ir raudonos spalvos švyturėlius, garsiakalbiu liepė sustoti, tačiau vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimams ir, padidinęs greitį, spruko Šalčininkų link.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Pareigūnai, informavę budėtoją, pradėjo persekioti automobilį. Pasak pareigūnų, vairuotojas sprukdamas kėlė grėsmę eismo saugumui, važiuodamas dideliu greičiu ir staiga manevruodamas, lenkė ta pačia kryptimi važiuojančias transporto priemones, nerodydamas posūkio signalo, išvažiuodavo į priešpriešinio eismo juostą, skelbia Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Vėliau  automobilis dingo iš pareigūnų akiračio, tačiau netoli Karalinos kaimo pareigūnai pastebėjo automobilio stabdymo ir slydimo pėdsakus, vedančius į miško gilumą. Sekdami automobilio pėdsakais miško takeliu, patruliai pastebėjo plastmasinių detalių nuolaužas ir iš transporto priemonės ištekėjusios alyvos pėdsakus, vedančius iki Čiužakampio kaime esančio apleisto gamyklinio pastato.

Pastate pareigūnai aptiko 16 polietileninių maišų su cigaretėmis „Fest“. Iš viso buvo aptikta 4000 pakelių cigarečių. Tačiau automobilio, sprukusio nuo pareigūnų, šalia pastato nebuvo.

Šalčininkų policija dėl minėto įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką numatoma bauda nuo dešimties tūkstančių iki dvidešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius