Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajone pasieniečiams į rankas papuolė pasiklydęs girtuoklis iš Baltarusijos

Antradienį Padvarionių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajone sulaikė vyrą, kuris neteisėtai perėjo sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Smarkiai nuo alkoholio apsvaigęs pažeidėjas prisistatė 47-erių Baltarusijos piliečiu.
Valstybės sienos apsaugos tarnybos patruliai
Valstybės sienos apsaugos tarnybos patruliai / VSAT nuotr.

Antradienio pavakarę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai, naudodamiesi sienos stebėjimo sistema, užfiksavo vyrą. Jis iš Baltarusijos prie sienos linijos per sniegą atbrido lauku ties Šalčininkų rajono Tabariškių kaimu. Vyras neleistinoje vietoje perėjo sieną ir pradėjo eiti į Lietuvos gilumą. Į šią vietą iškart visureigiais atskubėjo arčiausiai buvę VSAT patruliai ir pažeidėją sulaikė.

Jo nuo sklido smarkus alkoholio kvapas, vyro judesiai buvo nekoordinuoti. Su nerišliai rusiškai kalbėjusiu ir dokumentų neturėjusiu sulaikytuoju pasieniečiams susikalbėti nepavyko. Vyras tik sugebėjo pasakyti, kad yra 47-erių Baltarusijos pilietis.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pasieniečiai sulaikytąjį nakčiai iš antradienio į trečiadienį uždarė į areštinę. Trečiadienį priešpiet išblaivėjęs užsienietis buvo apklausiamas Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius