Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajone vilniečiai tempė 3 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų

Vilniaus  rinktinės pasieniečiai Šalčininkų rajone sulaikė du vilniečius, gabenusius 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.
Sulaikyti kontrabandos nešikai
Sulaikyti kontrabandos nešikai / VSAT nuotr.

Trečiadienį ryte VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Ažubenio kaimo prieigose pastebėjo du vyrus, kurie su nešuliais ant pečių judėjo į šalies gilumą. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija vos 150 metrų.

Pasieniečiai abu nešikus sulaikė. Paaiškėjo, kad tai 31-erių ir 22-erių Vilniaus gyventojai. Iš viso jie nešė 3000 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Sulaikytiesiems dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo ir gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Už šį pažeidimą vienam iš sulaikytųjų gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų. Kitas pažeidėjas pasieniečiams žinomas ir baustas už panašų nusižengimą, todėl jam gresia bauda nuo 5792 iki 14481 euro.

VSAT nuotr./0414-cigareciu-nesikai2-36346
VSAT nuotr./Konfiskuoti 3 tūkst. kontrabandinių rūkalų pakeliai

Vyriškiai pasienio ruože neturėjo ir asmens dokumentų, tad VSAT pareigūnai už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus jiems skyrė baudas po 130 eurų.

Padvarionių užkardos pasieniečiai taip pat nustatė, kad vieno iš vyriškių už administracinės atsakomybės vengimą nuo sausio mėnesio ieško Vilniaus apskrities policija. Jis perduotas paieškos iniciatoriui. Kitas pažeidėjas po apklausos paleistas.

Cigaretės saugomos Padvarionių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius