-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samanėlės“ byloje nuteistiems Stasei Jokšienei ir Algirdui Šilinui skirtos baudos

Joniškio rajono apylinkės teismas po trejus metus trukusio proceso penktadienį paskelbė nuosprendį „Samanėlės“ byloje – buvusi bendrovės buhalterė, teisėjo Algimanto Valantino sesuo Stasė Jokšienė ir buvęs bendrovės direktorius Algirdas Šilinas turės sumokėti 11 tūkst. 700 litų siekiančias baudas.
Teisėja
Asociatyvinė iliustracija: teisingumo svarstyklės / 123RF.com

Tuo metu bankrutavusiai įmonei „Samanėlė“ skirta 26 tūkst. litų bauda, BNS informavo Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

S.Jokšienė, A.Šilinas ir bendrovė nuteisti už apgaulingas apskaitos tvarkymą.

Dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo byla visiems jiems nutraukta suėjus senaties terminui. Dėl senaties liko nenagrinėti ir „Sodros“ bei Valstybinės mokesčių inspekcijos ieškiniai.

Šioje byloje „Sodra“ buvo pateikusi beveik 168 tūkst. litų dydžio civilinį ieškinį – ji reikalavo atlyginti valstybės patirtą žalą. Civilinį ieškinį pareiškusi Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija prašė priteisti apie 153 tūkst. litų.

Nuo galimų nusikalstamų veikų iki teismo verdikto praėjo beveik dešimtmetis.

S.Jokšienei ir A.Šilinui prokuratūra pasiūlė skirti baudas po 13 tūkst. litų. Bendrovei „Samanėlė“ prašyta skirti 39 tūkst. litų baudą.

2010 metų rudenį Telšių rajono apylinkės teismui perduota byla keletą mėnesių gulėjo nejudinama, nes vienas po kito nusišalino trys teisėjai. Galiausiai visas Telšių teismas nusišalino nuo šios bylos nagrinėjimo. 2011 metų sausį byla perduota Joniškio rajono apylinkės teismui. Tačiau ir šiame teisme ji ilgai buvo neatversta, nes posėdžiai buvo atidėti dėl A.Šilino ligos.

„Samanėlės" byla pradėta tirti 2006-ųjų gruodžio mėnesį, pareigūnams gavus pranešimą apie algas vokeliuose bei įtariamą juodąją buhalteriją „Samanėlėje“, Telšių mokesčių inspekcijoje atlikus neplanuotą patikrinimą ir nustačius, kad 2006 metais bendrovė išmokėjo 1,2 mln. litų atlyginimų „vokeliuose“.

2009 metų rugpjūtį Telšių rajono apylinkės prokuratūra ikiteisminį tyrimą nutraukė.

Netrukus byla tuometinio generalinio prokuroro pavaduotojo Vytauto Barkausko sprendimu atnaujinta ir toliau tirta Šiauliuose.

2010 metais S.Jokšienei ir A.Šilinui buvo pateikti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingo duomenų apie pajamas ar turtą pateikimo siekiant išvengti mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius