Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savadarbių fejerverkų bandymų poligonas – smėlio dėžė ir mokyklos stadionas

Už savadarbių pirotechninių gaminių sprogdinimą, trikdant visuomenės rimtį ir tvarką, teismo nuosprendį spalio pradžioje išklausęs šiaulietis Artūras Kravčiukas nelaisvėje bus priverstas gyventi nerimaudamas – vienerių metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo terminas gali pailgėti, nes jam inkriminuojamas dar vienas nusikaltimas – plėšimas.
Antrankiai
Antrankiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių policija, nors vaikinui dar tik 24-eri, jis teistas jau devynis kartus. Pirmąkart A.Kravčiukas, penkioliokmetis, buvo teisiamas už vagystę. Vėliau jo nusikaltimai agresyvėjo, buvo smurtinio pobūdžio: plėšimai, sveikatos sutikdymas, viešosios tvarkos pažeidimai. Na, o praėjusių metų kovą jo elgesys sutrikdė Dainų mikrorajono gyventojus ir sukėlė nerimą policijos pareigūnams.

Kovo 18-osios vakare policijos budėtojus pasiekė pranešimas, kad Lyros g. 7-ojo namo kieme, smėlio dėžėje, įvyko net du sprogimai. Kitos dienos vidurdienį buvo gauta dar viena žinia apie vienas po kito nugriaudėjusius sprogimus „Romuvos“ pagrindinės mokyklos stadione.

Trenksmas buvo toks stiprus, kad pradėjo veikti aplinkui stovėjusių automobilių signalizacijos. Teritorija skendo dūmuose, o sniegas sprogimo vietoje nusidažė rožine spalva. Išsigandę mokiniai blaškėsi mokykloje, nesuprasdami, kas vyksta jų stadione. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po poros savaičių policijos pareigūnai gavo operatyvinės informacijos, kas galėjo padaryti šį nusikaltimą. Balandžio 7 d. sulaikytas ir į areštinę uždarytas A.Kravčiukas. Jo bute ir pagalbinėse patalpose buvo rasta prietaisų bei medžiagų, iš kurių galima pasigaminti sprogstamąjį įtaisą. Tai - ne karo pramonėje naudojamos sprogstamosios medžiagos, o chemikalai, iš kurių mišinio jaunimas mėgsta pasigaminti savadarbius sprogstamuosius įtaisus ir naudoti juos vietoje petardų bei fejerverkų.

Pasigaminęs sprogstamuosius įtaisus, juos nutarė išbandyti namo kieme esančioje smėlio dėžėje ir mokyklos stadione, net nesusimąstęs apie tai, kad tokie bandymai gali baigtis žmonių taumomis.

Kadangi ikiteisminio tyrimo metu A.Kravčiukui buvo paskirta kardomoji priemonė – registracija policijos įstaigoje, tad jis liko laisvėje. Laukdamas nuosprendžio, vaikinas sugebėjo dar nusikalsti. Neseniai jam pareikšti įtarimai dėl šių metų rugsėjo 28 d. padaryto plėšimo. Įtariama, kad Korsako g. gyvenamojo namo kieme A.Kravčiukas su dviem draugužiais sumušė ir apiplėšė vieną vaikiną, kuris neteko pinigų bei sidabrinės grandinėlės ir dėl veido bei pilvo sumušimo, galvos smegenų sukrėtimo atsidūrė ligoninėje.

Po šio įvykio A.Kravčiukas ėmė slapstytis, tačiau po keletos dienų buvo surastas ir atgabentas į areštinę, iš kurios jis nebeišėjo, nes teko stoti prieš teismą už 2009 mtais padarytą viešosios tvarkos pažeidimą, sprogdinant savadarbius pirotechninius gaminius, kuris tik atsitiktinumo dėka apsiėjo be tragiškų pasekmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius