-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitė po nakties košmaro Kėdainiuose: argi čia gyvenimas?

Praėjo savaitė po to, kai šeštadienio naktį į gyvenamąjį namą Kėdainiuose, Šėtos gatvėje, įlėkė ir sprogo automobilis. Du vyrai, namo gyventojai, šiandien rymo degėsiuose. Vienas jų naktis leidžia pašiūrėje, nes daugiau neturi kur eiti.
Po avarijos žmonės liko gyventi sudegusiame name.
Po avarijos žmonės liko gyventi sudegusiame name. / Evaldo Utyros/kedainiunaujienos.lt nuotr.

Avarija Šėtos ir Juodiškio gatvių sankryžoje dar tą pačią šeštadienio naktį užminė mįslę: kas iš tikrųjų vairavo automobilį ir kodėl į miegamąjį įsirėžusi mašina – be valstybinio numerio?

Policija, kol vyksta tyrimas, avarijos kaltininko neįvardina, todėl šiandien žinome tik tai, kas akivaizdu: žmonės liko gyventi sudegusiame name.

„Argi čia gyvenimas? Mes negyvename, mes tik būname čia“, – patikslino mane Andrius Dubauskas, kai vyrų paklausiau, kaip jie šiandien gyvena.

Sandėliuke tarp įvairių rakandų atsirado vietos ne tik čiužiniui, bet ir šaldytuvui, kuriame Vytautas laiko maistą. Tiesa, šaldytuvas tarnauja labiau kaip spintelė, nes šaldyti nešaldo – pašiūrėje nėra elektros.

A.Dubauskas ir jo posūnis Vytautas Valdavičius šeštadienio popietę mane pasitiko prie sudegusio namo, nors apie savo apsilankymą jųdviejų nebuvau įspėjęs.

Vytautas pasakoja, kad patėvis nakvoja kituose namuose, pas sūnų, tuo tarpu jis pats naktis leidžia čia pat, pašiūrėje. „Namuose neįmanoma būti, visur degėsių kvapas, sunku kvėpuoti“, – sako prieš savaitę automobiliu iš lovos išverstas kėdainiškis ir vedasi parodyti, kur dabar nakvoja.

Sandėliuke tarp įvairių rakandų atsirado vietos ne tik čiužiniui, bet ir šaldytuvui, kuriame Vytautas laiko maistą. Tiesa, šaldytuvas tarnauja labiau kaip spintelė, nes šaldyti nešaldo – pašiūrėje nėra elektros.

„Va taip ir gyvenu, laukiu, kas čia bus toliau. Vakar (penktadienį – aut. past.) buvo užėjęs vyras, apžiūrėjo viską, sakė, dėl draudimo, ir žadėjo atlyginti nuostolius. Matysim, kaip bus, o kol kas va čia gyvenu“, – rodo Vytautas.

Jokios pagalbos iš naktį į jo namą įvažiavusio vairuotojo jis sako iki šiol nesulaukęs.

Praėjusio šeštadienio naktį, 3.43 val., į Vytauto namus įlėkusi „Audi“ atskriejo Juodiškio gatve ir „neišėmė posūkio“: rėžėsi į medinį namą tiesiai pro apsauginių tvorelių tarpą.

Automobilio nesustabdė ir betoninis šaligatvio bortelis. Įlėkęs į medinį namą automobilis užsidegė, kilo gaisras. Namo gyventojus išgelbėjo atskubėję ugniagesiai. Vyrai nebuvo sužeisti, tačiau patyrė šoką.

Namo dalis visiškai sudegė, taip pat ir čia buvę daiktai, rūbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius