Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį muitininkai kontrabandinius rūkalus traukė iš po kapoto ir perdarytų kuro bakų

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai per savaitgalį įvairiuose kelio postuose sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 43 tūkst. litų. Realizavus sulaikytą kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais skaičiavimais, apie 31 tūkst. litų.
Kontrabanda
Kontrabanda / VTM nuotr.

Daugiausiai nelegaliai gabenamų rūkalų sulaikyta Medininkų ir Raigardo kelio postuose.

Šeštadienį (gegužės 7 d.) po pietų kartu su Medininkų kelio poste dirbusiais mobiliosios grupės pareigūnais muitininkai sustabdė patikrai įtarimų sukėlusį Baltarusijos piliečio E.K. vairuojamą automobilį „Mercedes Benz“. Vairuotojas deklaravo, kad su savimi neleistinų daiktų ir prekių nesiveža. Tik pradėję automobilio muitinį tikrinimą ir atidarę automobilio kapotą, pareigūnai po juo aptiko beveik 1 tūkst. pakelių cigarečių „Pall Mall Red“, kurių kaina juodojoje rinkoje viršija 7 tūkst. litų.

Ankstyvą sekmadienio rytą (gegužės 8 d.) Raigardo kelio poste pareigūnai nusprendė patikrinti iš Baltarusijos grįžtančio mūsų šalies piliečio K.M. vairuojamą automobilį „VW Passat“. Vairuotojas muitininkus patikino, kad negabena prekių, kurių kiekis yra didesnis už nustatytas įvežimo normas ir už kurias nustatyti importo muitai ir mokesčiai arba kurioms taikomi draudimai ar apribojimai. Tačiau pradėję detalią įtartino automobilio patikrą, pareigūnai labai greitai aptiko kelias specialiai įrengtas slėptuves, prikimštas kontrabandinių cigarečių. Iš automobilio dujų baliono, abiejų posparnių ir perdaryto kuro bako pareigūnai ištraukė daugiau kaip 2800 pakelių cigarečių „Viceroy Red“, „Viceroy Blue“ ir „Winston Silver“. Sulaikyto krovinio vertė – daugiau kaip 21 tūkst. litų.

Kituose kelio postuose muitininkai sulaikė per 20 automobilių, kuriuose buvo mėginama į Lietuvą įvežti įvairius kiekius kontrabanda gabenamų cigarečių. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius