-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį – tragiškų gaisrų gausa

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino praėjusias tris paras, per kurias šalyje kilo net 114 gaisrų. 8 žmonės žuvo, dar 3 gyventojai buvo traumuoti.
Įvykio vietoje
Sostinės Naugarduko gatvėje savaitgalį per gaisrą žuvo du žmonės. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjęs savaitgalis, deja, išsiskyrė tragiškų gaisrų gausa. Per praėjusias 3 paras šalyje kilo 114 gaisrų, kurių metu 8 žmonės žuvo, o dar 3 gyventojai buvo traumuoti. Be gaisrų gesinimo, ugniagesiai dar atliko 40 kitų gelbėjimo darbų ir išgelbėjo 5 žmonių gyvybes, rašoma pirmadienį PAGD parengtame ir išplatintame pranešime.

Penktadienį apie 14 val. iš policijos gautas pranešimas, kad Švenčionių rajone, Karkažiškės kaime, nuosavo namo kambaryje rastas, kaip spėjama, dūmais mirtinai apsinuodijusio 36-erių vyro kūnas. Per gaisrą sudegė lovos čiužinys, apdegė dalis grindų. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Tos pačios dienos vakarą, apie 23 val. 35 min., gaisras kilo Vilniuje, Parko gatvėje, daugiabučio namo bute. Per gaisrą išdegė kambarys, aprūko visas butas. Gaisravietėje rastas žuvęs kol kas nenustatytos asmenybės apie 45 metų vyras. Iš gretimo buto ugniagesiai išvedė 2 jo gyventojus, o gaisro aplinkybės tiriamos.Šiemet gaisruose jau žuvo 222 žmonės, pernai per visus metus – 203.

Šeštadienio naktį Kalvarijos savivaldybėje, Naujosios Radiškės kaime, užsiliepsnojo dviejų aukštų gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, pastato stogas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu išdegė namo vidus, nudegė visas stogas, Gaisravietėje rasti dviejų sudegusių žmonių kūnai. Jų asmens tapatybės tikslinamos. Įvykis tiriamas.

Ankstų sekmadienio rytą, apie 7 val., gaisras kilo Vilniuje, Naugarduko gatvėje, kol kas nenustatyto savininko apleistame pastate, kuriame glausdavosi benamiai. Nors ugniagesiai į gaisro vietą atskubėjo per 2 minutes, medinio pastato II aukštas jau degė atvira liepsna. Per gaisrą išdegė patalpa, kurioje ir rasti dviejų stipriai apdegusių žmonių kūnai. Elektros name nebuvo, tad spėjama, kad gaisras galėjo kilti nuo paliktos be priežiūros degančios žvakės arba nuo neužgesintos nuorūkos. Ir šio gaisro aplinkybės bei žmonių tapatybės dar aiškinamos.

Dar 2 žmonės žuvo šiąnakt, po vidurnakčio, kilusiame gaisre individualiame gyvenamajame name Švenčionių rajone, Vigadkos kaime. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose. Gaisro metu sudegė namo stogas, medinė perdanga, iš vidaus stipriai apdegė pastato sienos, sudegė namų apyvokos daiktai. Gesinant gaisrą, viduje rasti apdegę 83 metų namo šeimininkės ir 52-ejų jos sūnaus kūnai. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Šiemet gaisruose jau žuvo 222 žmonės, pernai per visus metus – 203. Kaip rodo statistika, daugiausia žmonių žūsta šaltuoju žiemos metu. Tad šalyje neatslūgstant šalčiams, dėl intensyvaus šildymosi ir gyventojų neatsargumo gaisrų ir aukų juose, deja, nemažėja. Siekdamas išvengti tokių nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar kartą įspėja ir prašo gyventojų šiuo šaltuoju laikotarpiu su ugnimi elgtis ypač atsargiai: nepalikti be priežiūros besikūrenančių, perkaitintų krosnių, degančių žvakių, įjungtų elektrinių šildymo prietaisų, nelaikyti prie jų greitai užsidegančių daiktų, nerūkyti lovoje, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius