-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalį ugniagesiai iš vandens telkinių traukė skenduolius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad savaitgalį šalies ugniagesiai užgesino 121 gaisrą ir atliko 52 kitus gelbėjimo darbus. Viename gaisre nukentėjo žmogus, o gelbėtojai išgelbėjo 3 žmones.
Vilniuje, prie Žvėryno tilto, ištrauktas skenduolis
Gelbėtojai / 15min.lt nuotr.

Šis gaisras sekmadienio pavakare kilo Kėdainių rajono Dotnuvos seniūnijos Akademijos kaime trijų aukštų daugiabučiame name. Gaisro židinys buvo antrame aukšte esančiame bute, kur viename kambaryje sudegė sofa ir fotelis bei aprūko kambarys. Iškviesti ugniagesiai iš uždūminto buto išnešė nukentėjusį 54 metų jo šeimininką ir perdavė medikams. Po kelių minučių ugniagesiai iš trečio aukšto išnešė prie laiptų sukniubusią 76 metų senolę, o dar 3 gyventojai iš uždūmintos laiptinės ir koridoriaus išėjo patys. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Gegužės 20-osios vidurdienį Kaišiadorių rajono Vladikiškių kaime užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Gaisro metu nudegė pastato stogas ir karkasinė jo dalis, apdegė medinis perdengimas. Gaisro priežastis nustatinėjama.

Dar vienas ūkinis pastatas penktadienio popietę užsiliepsnojo Alytaus rajono Pupasodžio kaime. Per gaisrą sudegė medinės pastato dalies stogas, apdegė perdanga ir sienos. Šis pastatas užsidegė nuo žaibo iškrovos.

Šeštadienio rytą Panevėžio rajono Šilagalio kaime užsidegė medinis garažas. Gaisro metu sudegė garažas ir jame buvęs lengvasis automobilis bei kitas namų turtas. Įsiplieskusi ugnis sunaikino ir šalia buvusį kitą medinį garažą bei jame buvusius daiktus, dar apdegė ir greta stovėjusi gyventojų malkinė bei UAB „Panevėžio verslininkystės“ gamybinio pastato stogas ir langai. Gaisro priežastys tikslinamos.

Savaitgalį ugnis siaubė tris pirtis. Šeštadienio vakarą Šiaulių rajono Gervėnų kaime sodų bendrijoje „Jovaras“ gaisras kilo sodo namelio rūsyje įrengtoje pirtyje. Gaisro metu išdegė kaitinimosi patalpa, apdegė ir buvo nuardyta dalis lubų ir sienų medinės apdailos dailylenčių.

O štai sekmadienio naktį užsidegusios dvi medinės pirtys Kauno rajono Daugeliškių kaime sodų bendrijoje „Gaiženėliai“ ir Panevėžio rajono Plūkių kaime sodų bendrijoje „Užuovėja“ sudegė visiškai.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Šilalės rajono Baravykų kaime užsiliepsnojo Č.K. gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas ir dalis perdengimo. Nuo ugnies buvo išgelbėtas ūkinis pastatas, lauko virtuvė ir sandėlis. Įvykis tiriamas.

Savaitgalį gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 2 skęstančius žmones ir 6 nuskendusius piliečius. Išanalizavus šias nelaimes, galima padaryti išvadą, kad jos įvyko žmonėms neatsargiai irstantis su valtimis arba kitaip neatsargiai elgiantis prie vandens telkinių. Atrodo, nebuvo laikomasi ir tam tikro atsargumo ir šeštadienį Anykščiuose per triatlono varžybas, per kurias apvirtus baidarei Šventosios upės užtvankoje nuskendo vienas 29 metų varžybų dalyvis, o kitą 28 metų sportininką išgelbėjo ugniagesiai. 

Dar vieną šeštadienį skendusį 58 metų pilietį Jurbarko rajono Palomenės kaime esančiame karjero tvenkinyje išgelbėjo gelbėtojai. O Šiaulių rajone Gudelių ežere skendęs 24 metų vyras sugebėjo pats išsikapstyti į krantą dar iki ugniagesių atvykimo.

Kituose įvykiuose gelbėtojai jau tik traukė skenduolius. Šiemet tarnyba jau ištraukė 43 paskendusius žmones. Tai tikrai nemažas skaičius, kuris turėtų priversti žmones susimąstyti ir atsargiau elgtis prie vandens telkinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius