Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį ugniagesiai išgelbėjo du žmones

Šį trumpą poilsio savaitgalį Lietuvoje kilo 46 gaisrai, kuriuose žmonių aukų buvo išvengta. Ugniagesiai dar atliko 26 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo du piliečius.
Gaisras
Gaisras / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, šeštadienio rytą Rokiškyje, Šmuškevičiaus aikštėje, gaisras kilo S.G. bute. Gaisro židinys buvo vonioje, kur užsidegė automatinė skalbimo mašina. Gaisro metu apdegė minėtoji skalbyklė, aprūko vonia, vandeniu aplieta vonia ir koridorius.

Šeštadienio popietę Kaune, Vilniaus gatvėje, Švenčiausiojo sakramento bažnyčios koplyčioje tarp pirmojo ir antrojo aukštų įrengtoje patalpoje buvo pastebėtas gaisras. Gaisro metu sudegė čiužinys ir sudedama lova, apdegė kėdės ir aprūko visa patalpa.

Sekmadienį toje pačioje bažnyčioje vėl buvo pastebėtas gaisras pagalbinėse patalpose. Ugnis spėjo apdeginti kelias kėdes ir suolus, apdegė ir aprūko sienos ir buvo užgesinta pačių bažnyčios tarnautojų. Jie ir sulaikė įtariamą 56 metų gaisro sukėlėją, kuris buvo perduotas policijai. Abu įvykiai tiriami.

Šeštadienio vakarą buvo įtariami dar du padegimai. Utenos rajone Tauragnų vienkiemyje, kaip manoma, buvo padegtas J.M. gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, pusė pastato degė atvira liepsna. Gaisro metu išdegė keli kambariai ir juose buvę namų apyvokos daiktai. Įvykis tiriamas.

O šeštadienio naktį Kalvarijos savivaldybės Jungėnų kaime buvo padegtas V.K. tvartas. Čia degančius šiaudus dar iki ugniagesių atvykimo užgesino patys gyventojai.

Sekmadienį ryte Kaišiadorių rajono Kairiškių kaime neatsargiai atliekant suvirinimo darbus gaisras kilo UAB ,,Dovainonių paukštynas” paukščių fermos katilinėje. Ugniagesiams atskubėjus į gaisro vietą katilinės viduje siautėjo atvira liepsna, o dvi paukštidės buvo smarkiai uždūmintos. Ugniagesiai užgesino degančius du kieto kuro katilus, katilinėje sukrautas malkas, suvirinimo aparatą ir plastikinę talpą su dyzeliniu kuru bei išvėdino paukštides ir išgelbėjo 25 tūkstančius viščiukų.

Sekmadienį vakare Alytaus rajono Vanagėlių kaime užsidegė J.A. jungtinis ūkinis pastatas. Per gaisrą nudegė bendras stogas ir lentinis pastatas, apdegė ir kito pastato rąstinės sienos.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Vilniaus rajono Bezdonių kaime užsiliepsnojo grupės savininkų sandėliukai. Gaisro metu sudegė trys sublokuoti sandėliukai ir juose buvę daiktai. Abiejų gaisrų priežastys aiškinamos.

Šeštadienio pavakarę Lazdijų gelbėtojai iš Lazdijuose įvykusios autoavarijos ir joje  sulamdyto lengvojo automobilio Mercedes Benz  išlaisvino du prispaustus žmones, o sekmadienį Rokiškio gelbėtojai Varaščinos kaime iš avarijoje sulamdyto taip pat lengvojo automobilio Mercedes Benz ištraukė žuvusį pilietį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius