-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį ugniagesiai išgelbėjo penkis žmones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias tris savaitgalio paras šalyje kilo 96 gaisrai. Jų metu keturi žmonės žuvo, o vienas gyventojas buvo traumuotas. Be gaisrų gesinimo, ugniagesiai dar atliko 32 kitus gelbėjimo darbus bei išgelbėjo penkių žmonių gyvybes.
Įvykio vietoje
Gaisro vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tragiškiausias šių metų gaisras šeštadienio vėlų vakarą apie 23 val. kilo Biržuose, Kęstučio gatvės daugiabučiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, medinio namo stogas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė apie 60 kv. m stogo dangos, apdegė antro aukšto perdengimas, sudegė ir buvo sugadinti namų apyvokos daiktai, stipriai apdegė 2 antro aukšto butai. Gesindami gaisrą ugniagesiai rado stipriai apdegusius 4 žmonių kūnus. Gaisre žuvo dvi 56-erių ir 44-erių metų moterys ir du 41-erių ir 37-erių metų vyrai. Dar 2 gyventojai iš degančio namo buvo evakuoti. Manoma, kad gaisras kilo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Neatmetama ir netvarkingo dūmtraukio versija. Įvykis tiriamas. Paskutinis toks tragiškas gaisras buvo kilęs užpernai Naujųjų metų naktį Šiauliuose. Tuomet žuvo 2 vyrai ir 2 mažamečiai vaikai.

Tą pačią dieną, šeštadienį, apie 18.45 val. gaisras kilo Panevėžyje, Staniūnų gatvės daugiabučio namo bute. Gaisro metu apdegė lova, aprūko kambarys, Laimė, ugniagesiai spėjo išnešti apsinuodijusį dūmais 53-ejų metų vyrą, kurį perdavė medikų globai. Iš uždūminto buto taip pat buvo išvesta 49-erių metų moteris, kuri po medikų apžiūros buvo paleista į namus. Spėjama, kad gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo.

Penktadienio vakarą apie 19.35 val. gaisras kilo Klaipėdoje, Baltikalnio gatvės daugiabučiame trijų aukštų su mansarda gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, visa namo laiptinė buvo stipriai uždūminta. Iš uždūminto antro aukšto buto ugniagesiai ištraukiamomis kopėčiomis evakavo tik pernai gimusį berniuką ir perdavė jį medikams. Iš trečio aukšto buto keltuvu pro langą buvo evakuoti dar 4 žmonės, kuriuos apžiūrėjo gydytojai. Laimė, per gaisrą žmonės nenukentėjo. Gaisro metu išdegė elektros spinta, nuo karščio nukrito tinkas, išdegė medinis perdengimas tarp antro ir trečio aukštų, aprūko laiptinė. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius