-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalį žaibai sukėlė kelis gaisrus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 savaitgalio paras šalyje kilo 92 gaisrai. Žmonių aukų juose pavyko išvengti, tačiau viena gyventoja buvo traumuota.
Grėsminga perkūnija truko ilgiau nei tris valandas.
Žaibas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Statistika

Šeštadienį apie 18 val. gaisras kilo Kaune, Partizanų gatvės daugiabučio namo buto virtuvėje. Gaisro metu stipriai apdegė virtuvės baldai, elektrinė viryklė, mikrobangų krosnelė, išdegė dailylentėmis iškaltos sienos ir lubos, aprūko visas butas, o 28-erių metų jo nuomininkė buvo nuvežta į ligoninę. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Tą pačią dieną apie 17.40 val. Ignalinos rajone, Antalksnės kaime, nuo žaibo iškrovos užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, pradegė perdengimas, išdegė vienas kambarys, aprūko patalpos.

Šeštadienio vakarą apie 23.10 val. Vilkaviškio rajone, Skardupių kaime, žaibas padegė medinį ūkinį pastatą. Per gaisrą sudegė pastatas, apdegė apie 20 kub. m malkų ir 4 tonos šieno.

Ankstų sekmadienio rytą apie 4.20 val. gaisras kilo Prienų rajone, Skriaudžių kaime stovėjusiame gyvenamajame name. Gaisro metu sudegė medinis pastatas bei jame buvęs turtas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Sekmadienį apie 18.10 val. Vilkaviškio rajone, Vinkšpunių kaime, užsiliepsnojo medinis ūkinis pastatas. Per gaisrą sudegė pastatas bei 4 tonos šieno. Laimė, pavyko išgelbėti 4 viduje buvusias kiaules, o gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Apie 20 val. gaisras kilo Telšių rajone, Patausalės kaime stovinčiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, pastato stogas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu nudegė stogas, išdegė virtuvė, vandeniu buvo sulieti 3 kambariai.

Sekmadienį apie 21 val. Ukmergės rajone, Naručių kaime, nuo žaibo iškrovos užsidegė medinė malkinė. Per gaisrą sudegė lentinis pastatas ir apie 2 kub. m malkų.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį apie 1 val. Klaipėdoje, Bandužių gatvėje, kaip spėjama, buvo padegtas daugiabučio namo bendro naudojimo balkonas. Gaisro metu apdegė seni namų apyvokos daiktai, spintelė, čiužinys, nuo karščio išdužo laiptinės lango stiklas, aprūko sienos ir lubos. Įvykis tiriamas.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 60 kitų gelbėjimo darbų bei ištraukė 3 skenduolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius