Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2012 04 28 /2012 04 29

Savaitgalio beprotybė: Vilniuje prabangus „Mercedes“ taranavo policijos ekipažą, sužeisti policijos patruliai, vienas įtariamasis uždarytas į areštinę

Net penki žmonės buvo sužaloti šeštadienio pavakare Vilniuje didžiuliu greičiu lėkusiam prabangiam automobiliui „Mercedes Benz“ įsirėžus į stovintį kelių policijos patrulių ekipažą ir kitą sustabdytą automobilį „Mercedes Benz“. Po smūgio avarijos kaltininkas paspruko, policija sulaikė nelaimę sukėlusio automobilio savininką. Į avariją pateko ir gaudyti bėglio skubėjęs kitas policijos ekipažas.
Avarija Geležinio Vilko g.
Automobilis „Merdedes“ Vilniuje taranavo policijos ekipažą / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Seniai Vilniuje nebuvo tokios sumaišties“, – teigia patys policijos pareigūnai. Istorija prasidėjo apie 18 val., kai kelių policijos ekipažas Geležinio Vilko g. ties Baltupiais sustabdė automobilį „Mercedes Benz“. Vėliau sustabdyto automobilio vairuotoja 15min.lt žurnalistui sakė, kad jie prastovėjo vos penkias ar šešias minutes. Nuo Santariškių miesto centro link atskriejęs prabangus automobilis „Mercedes Benz“ visų pirma taranavo policijos automobilį, o vėliau – sustabdytą „Mercedes Benz“. Šis į priekį nuskriejo apie 100 metrų.

Liudininkai teigia, kad policijos automobilį ir kitą mašiną taranavęs „Mercedes Benz“ lenktyniavo su dar viena mašina.

„Sėdėjau savo automobilyje atsisukusi į draugę ir kalbėjomės. Viskas įvyko labai greitai – smūgis ir mūsų mašina nuskriejo į priekį“, – pasakojo moteris.

Per avariją nukentėjo penki žmonės – trys policijos pareigūnai ir du sustabdytame automobilyje „Mercedes benz“ buvę žmonės. Juos visus greitosios pagalbos medikai nuvežė į ligoninę. Viena iš nukentėjusių pareigūnių – vos penktą dieną policijoje dirbanti mergina. Į tarnybą Vilniaus kelių policijoje ji atvyko po mokslų Klaipėdos policijos mokykloje.

Avariją sukėlęs vairuotojas metė savo automobilį ir iš įvykio vietos paspruko. Tačiau pareigūnams pavyko sulaikyti keleivio vietoje sėdėjusį neblaivų automobilio savininką. Jis yra pareigūnams gerai pažįstamas Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. Dar avarijos vietoje paaiškėjo, kad prabangaus „Mercedes“ savininką kelių policijos pareigūnai mažiausiai dešimt kartų baudė už įvairius pažeidimus.

Pareigūnai neatmeta galimybės, kad po apklausos automobilio savininkas 48 val. gali būti uždarytas į areštinę.

„Iš tokių vairuotojų reiktų atimti vairuotojo pažymėjimą iki gyvos galvos“, – vėliau savo nuomonę apie incidentą išsakė sustabdyto automobilio vairuotoja.

Po avarijos policija uždarė Geležinio Vilko g. atkarpą ties Baltupiais. Miesto centro link važiuojantys automobiliai buvo priversti apsisukti ir ieškoti aplinkkelių. Geležinio Vilko g. susidarė transporto grūstys.

Gaudyti pasprukusio avarijos kaltininko išskubėjo kiti Vilniuje patruliavę policijos ekipažai. Tačiau vienų jų irgi tykojo nelaimė. Žalgirio g. ir Kalvarijų g. sankryžoje jis susidūrė su S klasės automobiliu „Mercedes Benz“.

Pirminiais duomenimis, „Mercedes“ į sankryžą įvažiavo degant žaliam šviesoforo signalui. Jis judėjo iš miesto centro į Santariškių pusę. Į mersedeso šoną atsitrenkė su švyturėliais Žalgirio gatve savo kolegoms į pagalbą skriejęs policijos „VW Bora“. Jis nuo smūgio apvirto.

Iš pradžių galvota, kad ir šioje avarijoje nukentėjo pareigūnai, vėliau paaiškėjo, kad per avariją vienas policininkas tik susitrenkė ranką.

Papildyta 9.57 val.: Sekmadienį informaciją apie incidentą Geležinio Vilko gatvėje išplatino Policijos deprtamentas. Kaip rašoma pranešime, šeštadienį apie 18.05 val. Vilniuje, Geležinio Vilko g. ties Didlaukio g., automobilis „Mercedes Benz S320“, įtariama vairuojamas neblaivaus M.P. (gim. 1973 m.), atsitrenkė į stovinčio su įjungtais švyturėliais tarnybinio automobilio „VW Jetta“, vairuojamo Vilniaus apskrities VPK Kelių patrulių rinktinės 2-osios kuopos 2-ojo būrio patrulio D.J. (gim. 1982 m.), galinę dalį, kuris nuo smūgio pajudėjo ir atsitrenkė į priekyje jo stovėjusį sustabdytą automobilį „Mercedes Benz E280“.

Eismo įvykio metu sužaloti prie policijos automobilio stovėję automobilio „Mercedes Benz E280“ vairuotojas M.K. (gim. 1954 m.) (dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę), Vilniaus apskrities VPK Kelių patrulių rinktinės 2-osios kuopos 2-ojo būrio patrulis M.K. (gim. 1981 m.) (dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę), Vilniaus apskrities VPK Kelių patrulių rinktinės 2-osios kuopos 2-ojo būrio patrulė J.K. (gimusi 1987 m.) (dėl krūtinės sumušimo ir žaizdos smakre paguldyta į ligoninę), tarnybinį automobilį vairavęs D.J. (dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę) ir automobilio „Mercedes Benz E280“ keleivė L.K. (gimusi 1972 m.), kuri dėl galvos sumušimo gydoma ambulatoriškai.

Įtariamasis M.P. uždarytas į areštinę.

Papildyta: Šeštadienio pavakare sostinės Geležinio Vilko gatvėje įvykusios avarijos kaltininkas dar nėra nustatytas, nors vienas asmuo jau sulaikytas. Policija dar aiškinasi, kas vairavo į policijos patrulių automobilį įsirėžusį ir penkis žmones sužalojusį automobilį "Mercedes Benz S320".

Tai BNS sekmadienį sakė Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius.

Anot jo, policija yra sulaikiusi automobilio savininkės sūnų, tačiau, kas vairavo automobilį kol kas nenustatyta.

VIDEO: Prabangus „Mercedes" Vilniuje taranavo policijos ekipažą

15min.lt jau rašė, kad šį šeštadienį Vilnių sudrebino visa avarijų virtinė:

Saulės apakinta vairuotoja atsitrenkė į mikroautobusą

Motocklininkas susidūrė su techninės pagalbos automobiliu

Kaktomuša prie Karveliškių kapinių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius